Het is alweer vijf jaar geleden dat te toen 17-jarige Roos Rebergen met haar bandje [[Roosbeef]] de [[Grote Prijs van Nederland]] in de categorie Singer/Songwriter won. Sindsdien bracht ze een EP en in 2008 haar debuut-CD ‘Ze willen wel je hond aaien, maar niet met je praten’ uit. Na flink wat concerten in het clubcircuit staat Roosbeef dit seizoen in het theater, met een heuse theatertournee. De premiere in de [[Kleine Komedie]] in Amsterdam is goed gekozen. Roosbeef maakt nog altijd de wat cabaretesk aandoende driekwartsmaatmuziek, noem het de vrouwelijke vorm van de iets bekendere [[Spinvis]], maar met juist iets meer rockinvloeden dan hem. Het vrijwel uitverkochte concert deed goed aan. De teksten van Roos klinken wat poëtisch door de Kleine Komedie, en krijgt daarmee de lachers op haar hand. Rebergen is naar zangeres misschien meer en meer de kant op het gaan van het muziekcabaret, hoewel haar kunsten, ook op de accordeon vanuit het midden van de zaal, uitstijgen boven de gemiddelde cabaretier. Roosbeef treed de komende weken nog op in theaters door het hele land, en misschien is het theater ook de plek waar Roosbeef echt thuishoort in plaats van de concertzalen.

Copyright 2010 Stephen Hotsma

Deel: