Amsterdam was zaterdag 13 maart jl. weer even het belangrijkste podium van Nederland voor coverbands. In twee zinderende landelijke halve finales streden 16 regionale winnaars om een plaats in de landelijke finale van de grootste coverbandcompetitie van Nederland ‘[[The Clash of the Cover Bands]], The only road to Paradiso’. Bij zowel de vakjury als ook bij de publieksstemmen werd het een zeer spannende strijd waarin de kwaliteiten van de bands van hoog niveau was en de verschillen daarin minimaal. Zowel de vakjury als het vele publiek genoten intens van de gevarieerde line-up van beide halve finales.

De winnaars van de 1e halve finale zijn dance/pop coverband Robinson uit Limburg bij de vakjury en pop coverband Switch uit Groningen bij het publiek. Countryrock coverband Shotgun Shadow uit Noord-Brabant en powerrock coverband Joint Strike Fighters uit Zuid-Holland eindigden beide op een verdienstelijke 2e plaats bij respectievelijk de vakjury en het publiek.

De winnaars van de 2e halve finale zijn soulband B-One uit Noord-Holland bij de vakjury en ska/reggae coverband Peen uit Zuid-Holland bij het publiek. Dance coverband Mr. Pink uit Noord-Brabant won de 2e prijs bij de vakjury en bij de publieksstemmen deelden twee bands met een gelijk aantal stemmen de 2e plaats: blues/soul/pop coverband Souk Ma Lens uit Utrecht en classic rock coverband Campaign uit Limburg.

Deze negen beste en populairste coverbands van Nederland zien we terug in de eindstrijd van ‘The Clash of the Cover Bands 2009/2010’ en hier komen de uiteindelijke vakjury-winnaar en public’s favourite uit die beloond worden met een prijzenpakket dat bestaat uit voor beiden o.a. een cd-contract met videoclip en een tour van ruim 20 optredens. Tijdens deze landelijke finale worden ook de ‘Individuele Awards’ uitgereikt aan de beste muzikanten van deze jaargang en ‘The Clash Hitlijst Award’. De halve finales werden gepresenteerd door [[Chris Zegers]].

Deel: