Tijdens een speciale voorstelling, ter gelegenheid van zijn 65e verjaardag, heeft [[Herman van Veen]] vanavond de [[Edison]] Oeuvreprijs Kleinkunst ontvangen uit handen van collega [[Paul van Vliet]]. De prijs, die overhandigd werd tijdens de avond ‘Onder vrienden’ in Koninklijk Theater [[Carré]], is aan Van Veen uitgereikt vanwege ;Zijn enorme oeuvre en buitengewone verdiensten voor de Nederlandse muziek. Zijn zingen, viool spelen en schrijven maken hem tot een veelzijdig artiest die reeds acht Edisons heeft mogen ontvangen’, aldus de organisatie van de Edisons. De Edison Oeuvreprijs wordt jaarlijks uitgereikt in de genres pop, klassiek en jazz en zeer incidenteel bij een bijzondere gelegenheid als deze. De Oeuvreprijs Kleinkunst werd zondag pas voor de tweede maal toegekend. De eerste ging in 2006 naar Ramses Shaffy.

Deel: