Uit de stal van Hells Headbangers heb ik zojuist in mijn iTunes library de volgende plaat geïmporteerd: Devils Poison, van Vomitor.

Lang geleden dat ik een dergelijk smerig gitaargeluid heb gehoord op een plaat. Demonisch smerig. Dat geldt trouwens voor de hele plaat Devils Poison. Ronduit smerig, satanisch en gemeen. Geweldig! Ik moet nog een paar nummers, maar zit nu al op 10/10, er moeten vreemde dingen gebeuren wil dat nog naar beneden gaan.

Devils Poison klinkt mij letterlijk als vergif in de oren. Het gitaargeluid is vies, de stem fluistert onverstaanbare verwensingen en er gebeuren vreemde dingen op de achtergrond (achterstevoren afgespeelde duivelsboodschappen, wellicht?). Bah, wat een gore plaat.

Alles past bij elkaar en het is een genot om hier naar te mogen luisteren. Er bekruipen mij allerlei onaangename ideeën en plannen voor buitgewone uitspattingen. Ik ga deze plaat kopen. Ik ga hem zeker kopen. Prachtig. In het genre een van de beteren. Genre? Doodenverderfsatanmetaalviezerdanvies. (10/10)

Deel: