Rapper [[Lil Wayne]] is gisteren veroordeeld tot een jaar gevangenisstraf. De straf is per direct ingegaan en de rapper werd dan ook meteen na veroordeling geboeid afgevoerd. Wayne werd veroordeeld wegens verboden wapenbezit, waar hij in 2007 voor werd gearresteerd. De 27-jarige rapper bekende schuld in de zaak in ruil voor strafvermindering. Bij goed gedrag kan Dwayne Carter, zoals hij echt heet, na acht maanden vrijkomen. De rapper heeft in de tijd voor zijn veroordeling extra hard gewerkt. Ook vertelde hij achter de tralies gewoon verder te werken. “Ik zal daarbinnen nog steeds doorgaan met rappen. Ik zal een heleboel raps klaar hebben wanneer ik weer thuis ben.” Waar en hoe de rapper precies zal worden vastgehouden is niet bekend. In de betreffende gevangenis in New York zitten zo’n dertienduizend veroordeelden. Wayne’s advocaat liet al weten om extra bescherming te hebben gevraagd, uit bezorgdheid om de veiligheid en gezondheid van de rapper. Dit laatste vanwege zijn onlangs ondergane operaties aan zijn gebit. Lil Wayne kon eerder niet worden veroordeeld wegens enkele tandartsbehandelingen.

Deel: