Tijdens de uitreiking van de eerste ‘European Festival Awards’ is [[Rock Werchter]] winnaar van drie awards geworden. Dit gebeurde in het Grand Theatre te Groningen aan de vooravond van [[Eurosonic]]. Werchter viel in de prijzen in de categorieën ‘Best Line-Up’, ‘Promoter of the Year’ (Herman Schueremans) en ‘Artists’ Favourite Festival’. Rock Werchter vindt dit jaar plaats van 1 tot en met 4 juli. [[Pearl Jam]], [[Muse]], [[Green Day]], [[Rammstein]] en [[P!nk]] hebben hun komst al bevestigd. De ‘[[Oscars]] van de Europese festivals’ zijn een initiatief van Yourope, de vereniging van Europese festivals. In totaal waren er twaalf categorieën. [[Pinkpop]]-organisator [[Jan Smeets]] kreeg op dezelfde avond de Lifetime Achievement Award, [[The Prodigy]] kreeg de award voor beste headliner. Heineken Open’er Festival, uit Polen werd verkozen tot beste grote festival, de Belgische Dour-festival en Cactusfestival wonnen de prijzen in de categoriën middelgroot en klein festival.

Deel: