Rappers [[Winne]], [[Zwart Licht]] en [[Fresku]] zijn gisterenavond de grote winnaars geworden bij de [[State Awards]]. Zij gingen elk met drie awards naar huis. Het was [[Lange Frans]], zonder [[Baas B.]], die de winnaars in een bomvolle Melkweg bekend maakte. De State Awards, een prijs voor de beste artiesten uit de Nederlandse urban en hiphop-scene, werden vorig jaar voor het eerst uitgereikt. Het drietal van Zwart Licht won de award voor Beste Groep, Beste Live Act en Beste Videoclip. Rapper Winne pakte de award voor Beste Artiest en Beste Album. Bovendien gaf het publiek hem de zogenoemde 101Barz Award voor de beste studiosessie. Fresku kreeg voor zijn nummer ‘Twijfel’ de prijs voor Beste Single. Daarnaast kreeg hij de Revu Rookie Of The Year Award voor beste nieuwkomer en de Lijn5 Award, waarbij gekeken is naar creativiteit, onderwerpkeuze en het taaltechnische aspect. The Flexican sleepte een award in de wacht voor Beste dj, FS Green voor Beste Producer en Hef, Crooks en Adonis voor Beste Mixtape. De jury eerde de ex-man van [[Anouk]], [[Postman]] met een Lifetime Achievement Award voor zijn bijdrage aan de Nederlandse hiphop. State Awards worden georganiseerd door [[BNN]] en hiphop-blad State Magazine. De afgelopen maand brachten ruim 135 duizend fans hun stem uit. Tijdens de uitreiking in de Melkweg gaven Zwart Licht, [[Perquisite]], GMB en Jiggy Djé een stampend live optreden voor de prijswinnaars en genodigden.

Deel: