De blinde zanger en pianist [[Stevie Wonder]] is benoemd tot [[VN]]-ambassadeur voor de Vrede. Secretaris-generaal [[Ban Ki-moon]] van de Verenigde Naties verleende de 59-jarige zanger en veelvoudig Grammywinnaar vanavond de hoogste eer die de Verenigde Naties kunnen toekennen. In een verklaring omschreef de VN-topman de zanger als een ware bron van inspiratie voor jonge mensen overal op de wereld. Wonder toont aan wat een mens ondanks lichamelijke beperkingen kan bereiken, aldus Ban Ki-moon. Hij prees Wonder’s inzet voor een betere wereld, die kort na zijn geboorte blind werd. Op 9-jarige leeftijd leerde hij onder meer pianospelen. Inmiddels heeft hij meer dan 100 miljoen platen verkocht. Wonder wil zich vooral gaan inzetten voor het lot van mindervaliden en het promoten van activiteiten van de organisatie. Met de benoeming van Wonder hebben de VN voortaan de beschikking over een volledig elftal vredesboodschappers.

Deel: