Afgelopen zondag was het zover: de releaseparty van ‘Chocolade’ in de Melkweg; de nieuwe cd van de Zwolse rapper [[Typhoon]] samen met het Amsterdamse [[New Cool Collective]]. Dat ‘Chocolade’ een bijzondere cd is hadden we al geconcludeerd. De samenwerking tussen misschien wel de beste Nederlandse jazzformatie en één van de meest getalenteerde rappers heeft geleid tot een krachtige plaat met poëtische teksten. Een goede cd betekent echter niet automatisch een goed concert, maar zoals Typhoon al aankondigde in [[De Wereld Draait Door]] werd dit optreden één groot feest. Op het podium stonden artiesten van verschillende generaties en muziekstijlen, maar dat was nergens aan te merken. Zoals New Cool Collective-frontman [[Benjamin Herman]] halverwege al zei: het New Cool Collective mag dan wel uit oude mannen bestaan, ze zijn nog steeds jong van geest. En dat bewezen ze toen Typhoon samen met zijn vrienden van de [[Fakkelbrigade]] even op adem moest komen. Onder de bezielende leiding van Benjamin Herman, bleef het publiek net zo enthousiast springen op de stampende fusion-jazz als tijdens de voorgaande nummers. Het mooie bij dit concert was het plezier op de gezichten van alle muzikanten. De passie spatte van het podium, waardoor de teksten nog meer diepgang kregen en de uithalen op de saxofoon nog doordringender dan op de cd klonken. Deze mensen stonden hier duidelijk niet om hun zakken te vullen, maar om lol te maken. En aan de reacties in het publiek te merken is dat zeker gelukt. Deze releaseparty was voor dit jaar helaas het enige optreden ter promotie van de CD. We kunnen alleen maar hopen dat er volgend jaar wel een vervolg komt, dan zijn we er zeker weer bij!

Copyright 2009 Stephen Hotsma/www.stephenhotsma.nl

Deel: