Vandaag bereikte ons het nieuws dat de voormalig [[Boyzone]] zanger [[Stephen Gately]] gisteren plotseling is overleden op Mallorca. Na het stappen zou Gately zijn gaan slapen en is daarna niet meer wakker geworden, zo verklaarde een vriend van de zanger. Gately en [[Ronan Keating]] waren de leadzangers bij Boyzone, een in de jaren negentig zeer populaire boyband. Alleen al in Groot-Brittanië hadden de mannen al zes nummer één hits.

In 1999 werd Gately gedwongen om er voor uit te komen dat hij homo is omdat een kennis had gedreigd om het in de openbaarheid te brengen. Hij had toen een relatie met een lid van de Nederlandse jongensband “[[Caught in the Act]]”. Na het uitelkaar vallen van de band was Stephen de eerste die solo van zich liet horen. Zijn eerste daad was een cd uitbrengen getiteld “New Beginning”. Daarna was hij te te horen en te zien op het podium in meerdere musicals, onder andere “The wizard of Oz”. Zoals meerdere bands kwam boyzone in 2008 nog een keer bij elkaar voor een reünietour. Stephen Gately is 33 jaar geworden.

Deel: