[[Destine]] is deze week voor de derde keer dit jaar vertrokken naar Amerika om te werken aan nieuwe muziek. In maart verbleef de band voor de eerste keer in de studio van producer James Paul Wisner in Florida voor de opnamen van de eerste 6 tracks, waarvan inmiddels ‘In Your Arms’ en ‘Stars’ als single zijn verschenen. Na een tweede bezoek voor de opname van de videoclip van ‘Stars’ in juni in San Fransisco, gaat de band nu terug naar Florida om de tweede helft van het aankomende album op te nemen. Tussen 24 september en eind oktober worden er 6 nieuwe tracks opgenomen, gevolgd door een videoclipshoot voor de 3e single. De eerst twee singles ‘In Your Arms’ en ‘Stars’ zijn al een groot succes waarbij Stars volop is te horen en te zien op radio en tv. Zanger/gitarist Robin van Loenen: “Het is een heel onwerkelijk gevoel dat we nu veelvuldig worden gedraaid op bijvoorbeeld Radio 538, 3FM, KINK FM, TMF en nog meer zenders. Bij onze shows merkten we al wel dat de singles van begin tot eind worden meegezongen door een steeds groter publiek.

Het publiek kon de afgelopen dagen optimaal genieten bij de liveshows van Destine, waarbij met name de shows met het Britse McFly in Groningen en Tilburg tot bijna hysterische taferelen leidden. Tussendoor speelde de band nog met Stereo in een uitverkochte Kelder in Amersfoort en reisde men zaterdag naar Parijs voor een show met Attack! Attack!. Woensdag 23 september sloot Destine haar succesvolle zomer af in een uitverkochte Melkweg, samen met All Time Low en The Audition. Naar verwachting zal het debuutalbum van Destine in januari 2010 worden uitgebracht, gevolgd door een intensieve clubtour van 16 shows door heel Nederland. Destine zal daarbij worden gesupported door bevriende bands als Only Seven Left en Make Believe; per show wordt er ook nog een special guest toegevoegd.

Deel: