De donderdag overleden [[Michael Jackson]] wil dat zijn nalatenschap wordt verdeeld tussen zijn drie kinderen en zijn moeder. Ook schenkt de King of Pop na zijn dood aan een of meerdere goede doelen. Dat schrijft de Amerikaanse krant [[Wall Street Journal]] dinsdag, op basis van een zeven jaar oud testament dat is opgedoken.

Het is niet het eerst testament van de King of Pop dat de kop opsteekt. Volgens de krant zijn er al twee eerdere documenten boven water gekomen. Die zouden echter ouder zijn. In het testament uit 2002 liet Jackson vastleggen dat zijn eigendommen worden verdeeld tussen zijn kinderen, zijn moeder en liefdadigheidsinstellingen. Vader [[Joe Jackson]], die Michael als kind jarenlang mishandelde, erft niets.

Naast de bezittingen van Jackson – onder meer kleding en gewonnen prijzen – krijgen de erfgenamen een torenhoge schuld in hun schoot geworpen. Volgens The Wall Street Journal laat de King of Pop een schuld van ongeveer vijfhonderd miljoen dollar, zo’n 355 miljoen euro, na. Volgens ingewijden zijn de eigendommen van Jackson echter veel meer waard. Zo heeft hij vijftig procent van de aandelen van muziekuitgeverij [[Sony]]/ATV Music Publishing in handen en beheert hij Mijac, een uitgeverij die zijn eigen muziek omvat.

Het document zou nu in bezit zijn van advocaat John Branca, een van de executeurs. Branca was tussen 1980 en 2006 Jacksons raadsman. In de laatste week van zijn leven had de King of Pop Branca opnieuw ingehuurd. Verwacht wordt dat de advocaat het testament donderdag indient bij een rechtbank in Los Angeles.

In diezelfde plaats bepaalde een rechter maandag dat Jacksons moeder Katherine voorlopig de voogdij over zijn kinderen krijgt. Of er in het testament wordt gesproken over een voogd, is niet bekend. Katherine zal waarschijnlijk proberen de volledige voogdij over Prince Michael (12), Paris (11) en Prince Michael II (7) te krijgen. Tegenover de rechtbank verklaarde Katherine, gesteund door haar man Joe, niets te weten van een testament.

Deel: