Alweer de derde editie van festival [[Zand]] was het gisteren, en wat was het een feest. Maar liefst 35.000 bezoekers trokken naar Almere, en daarmee was het festival opnieuw totaal uitverkocht. Het spits werd afgebeten door de [[Corona’s]], waarna het de beurt was aan de [[3J’s]]. De drie Volendammers speelden al hun bekende nummers en het publiek zong zoals verwacht uit volle borst mee. Nummers als ‘Loop met me mee over zee’ en ‘Geloven in het leven’ deden het erg goed op het strand van Almere.

[[Jeroen van Koningsbrugge]] presenteerde het festival Zand samen met [[Eddy Zoey]] aan elkaar, maar moest ook nog zelf optreden met zijn band. De 3Js werden afgelost door Jurk!, die zo graag twee armen wilden… [[Rowwen Heze]], die Jurk! dan weer aflosten, wilden dan weer wat anders: BIER! Bij de nummers ‘Bestel Mar’ en ‘Auto, Vliegtuig’ kwam het publiek echt goed in beweging, en zoals het hoort bij de optredens van Rowwen Heze vloog het bier overal de lucht in.

[[Roel van Velzen]], kwam dit jaar per boot aan in Almere. Op een opgespoten eiland opende hij zijn set. Na het openingsnummer op het eiland, snel naar het podium om daar een prachtige show neer te zetten, wat wij van Roel gewend zijn. Vele bekende nummers van Van Velzen kwamen voorbij, waarna die andere twee uit Volendam kwamen: [[Nick & Simon]] werden als grote helden begroet bij het opkomen van het podium. Met nummers als ‘Vaarwel verleden’, ‘Rosanna’ en hun nieuwe single ‘Een nieuwe dag’, bliezen ze alles omver op het festival terrein.

[[Paul de Leeuw]] sloot het festival af met zijn eerste grootschalige optreden sinds [[Symphonica in Rosso]] in 2007. De zanger kwam per boot aan als [[Sinterklaas]] en bracht de 35.000 bezoekers in beweging met vele bekende nummers. Paul heeft zoals we van hem gewend zijn diverse gasten in zijn show waaronder [[Anneke Grönloh]]. De komst van Grönloh is opmerkelijk, aangezien de twee artiesten sinds 2002 ruzie hadden. Het optreden van gisteravond maakt dan ook hopelijk een einde aan die periode.

Machiel Hofman, mede organisator van Zand is tevreden over het verloop van het festival: “Strandfestival Zand begint een vast item op de agenda van mensen te worden. We merken dat veel vaste bezoekers terugkeren en de zomervakantie afsluiten op ons festival. Dat is best iets om trots op te zijn gezien de economische crisis waar toch ook veel festivals last van hebben. Zand onderscheidt zich door een zeer brede doelgroep. Er is naast de muziek van alles te beleven. Van DJ’s tot aan BBQ’s en springkastelen. Alles verliep heel gemoedelijk, er hangt een lekkere sfeer en iedereen geniet van het heerlijke weer.”

Foto’s (c) 2010 Richard van Egmond

Deel: