Iedere dag tipt Maxazine zijn lezers over wat er die dag te doen is op het gebied van muziek. Concerten, festivals of wellicht iets heel aparts. Dagelijks wordt er één concert of festival uitgelicht waar vreemd genoeg nog kaarten voor verkrijgbaar zijn. Voor de last minute beslisser, die vandaag nog een gezellige avond wil hebben! Vandaag tipt Maxazine: Suzanne Vega @ Arminius.

Concerttip zaterdag 4 maart: Suzanne Vega @ Arminius

Suzanne Vega wordt alom geprezen als een van de beste songwriters van haar generatie. Ze is een boegbeeld van de folk revival van de vroege jaren ’80. Na het verschijnen van haar warm onthaalde debuutalbum, in 1985 uitgebracht met haar naam als titel, bleef ze hedendaagse nummers schrijven en opnemen die ons inmiddels vertrouwd in de oren klinken.

‘Luka’ is ongetwijfeld de enige hit ooit die werd geschreven vanuit het perspectief van een misbruikte jongen, terwijl ‘Marlene on the Wall’ opvallend goed scoorde in het VK. ‘Tom’s Diner’ is een eigenaardig a-capellanummer en werd als remix van het Britse dance-duo DNA een groot succes in nachtclubs. Vega’s albums, waaronder ‘Suzanne Vega’, ‘Solitude Standing’ en ‘99.9F’, gingen miljoenen keren over de toonbank.

Deel: