Via een verklaring op hun social media heeft de Belgische indieband Portland bekend gemaakt dat zangeres Sarah Pepels de band zal verlaten. Portland is de laatste jaren, sinds de release van hun succesalbum ‘ You colours will Stain’, bezig aan een sterke opmars en zijn zich juist aan het voorbereiden op de release van hun nieuwe album ‘Departures’ (sic) die voorzien is voor 17 Maart aanstaande. Of het vertrek van Sarah Pepels daar verandering in gaat brengen is niet bekend.

In het statement van de band lezen we het volgende :

We willen Sarah heel hard bedanken voor haar enorme bijdrage aan dit project. Zonder haar had Portland nooit kunnen staan waar het nu staat. De afgelopen zeven jaar waren bij momenten zeer pijnlijk, maar ook zeer mooi.
Samenwerken met Sarah was oprecht, uniek, eerlijk, passioneel, kleurrijk. Haar stemgeluid en writingskills hebben de essentie van Portland nationaal en internationaal op de muzikale kaart gezet.
We betreuren maar respecteren Sarah’s keuze en wensen haar het allerbeste toe. Een ding is zeker: We zullen haar enorm missen. Als afscheid kunnen jullie nog genieten van het oude Portland met Liefde voor Muziek en de tweede plaat ‘Departures’.
Portland gaat door. De geplande shows gaan door. Uit liefde voor muziek, uit liefde voor de fans. Het zal anders zijn zonder haar, maar het wordt ook magisch. Beloofd. Sarah, bedankt voor zoveel jaren passie, samenwerking en engagement. Het was onvergetelijk. Oneindig veel respect en liefde.’

 

Portland zal dus doorgaan, onbekend is of en wie de plaats van Sarah Pepels in de band zal gaan innemen. Portland zonder zangeres lijkt onbegonnen werk.

Deel: