Dirk Maassen speelt op zondag 19 april 2020 zijn eerste Nederlandse concert in de Hertz zaal van Tivoli Vredenburg. Dirk Maassen is één van de meest succesvolle Duitse componisten van neo-klassieke muziek. Hij wordt internationaal gevierd om zijn ontroerende, zachte en originele klanken.

Al op tienjarige leeftijd begon Dirk Maassen piano te spelen. Via diverse muzikale trajecten kwam hij telkens weer bij zijn geliefde piano uit. Als geen ander begrijpt Dirk Maassen hoe hij emoties kan overbrengen door zijn werken. Zijn muziek lijkt op magische wijze het onderbewuste te bereiken en deuren te openen die tot dan toe onopgemerkt zijn gebleven. Muziek ervaren, muziek tastbaar maken, dat creëert Dirk Maassen op zijn gevoelige, charmante en nonchalante manier.

Naast het componeren van eigen muziek, heeft Maassen bijgedragen aan de soundtrack van de in Cannes bekroonde film ‘Crossroads’.

In het voorjaar van 2020 is Dirk Maassen live te horen tijdens de zijn ‘Ocean’ tournee door Europa, genaamd naar zijn nieuwe album dat in 2020 zal verschijnen via Sony Music. Door zijn muziek beschrijft hij ervaringen en indrukken die niet met woorden kunnen worden begrepen. Hij vertelt over de momenten tussen deugdzame magie en minimalisme: “Als ik speel, probeer ik de wereld van binnenuit en tegelijkertijd op een hoger abstract niveau te begrijpen.” Zijn meestal improviserende composities raken direct de ziel en maken tegelijkertijd de muziek bij zijn eigen levensfilm.

Deel: