Liefst 452.000 Szitizens reisden afgelopen week af naar The Island of Freedom in Boedapest voor de 25e editie van het non-stop muziek- en kunstfestival. Twee van de zeven dagen waren volledig uitverkocht. In 2018 vindt Sziget Festival plaats van 8-15 augustus.

Tamás Kádár, CEO van Sziget Cultural Management en de persoon die de rol van oprichter Károly Gerendai overneemt, zal de komende 25 jaar aan het roer staan en al vanaf volgend jaar belangrijke veranderingen doorvoeren. “De 25e editie van het festival betekent een keerpunt in het leven van Sziget: de afgelopen 25 jaar hebben we een uniek en populair multicultureel festival neergezet. Het onderscheidt zich van andere festivals door de waanzinnige sfeer, de culturele diversiteit, het kleurrijke programma, de hoge kwaliteit services en de spectaculaire visuals. Sziget wordt nu gezien als een grote leider binnen de festivalwereld en om die reden is het belangrijk te blijven vernieuwen, zodat we niet één van de velen worden,” aldus Kádár.

De 2017-editie verwelkomde minder Szitizens dan het recordaantal van vorig jaar, maar alsnog waren twee dagen volledig uitverkocht en telde de organisatie in totaal meer dan 450.000 bezoekers. Kádár denkt dat dit te maken heeft met diverse factoren, zoals het groeiende aantal concurrerende festivals en, zoals hij zegt, “de ongelukkige line-up dit jaar”. Ondanks dit was ook deze editie weer zeer geslaagd gedurende alle zeven dagen, vindt de organisatie.

Vanuit meer dan honderd landen reisden Szitizens af naar het Óbuda-eiland in Boedapest. De grootste groep was afkomstig uit Nederland, het Verenigd Koninkrijk, Frankrijk, Duitsland en Italië, maar zelfs verre landen als Australië en China waren vertegenwoordigd. Ook werden enkele Hollywood-sterren gespot op het festival. Ashton Kutcher, Mila Kunis, Justin Theroux en Luke Evans staken de oceaan over om de concerten van onder meer P!NK, Wiz Khalifa, The Chainsmokers en Macklemore & Ryan Lewis bij te wonen.

Deel: