De Rotterdamse band Iguana Death Cult brengt op 16 februari zijn debuutalbum ‘The First Stirrings Of Hideous Insect Life’ uit. Het album is opgenomen met Chris van Velde (o.a. Rats on Rafts, The Homesick) en zal op hun eigen label Amphibian Records verschijnen.

Hoewel de bandnaam een voorliefde voor reptielen doet vermoeden, kun je Iguana Death Cult misschien nog het beste vergelijken met een zwerm bijen. Sinds iemand twee jaar geleden in hun korf heeft gepord, zoemt de muziek van de hyperproductieve Iguana’s onophoudelijk alle kanten op. De licht ontvlambare protopunk en de met zuur overgoten psychedelica van de band zorgen voor de juiste chaos.

Op The First Stirrings Of Hideous Insect Life is een flinke dosis jongensachtige energie te horen. Maar het geluid is ook melodieus, gelaagd en divers. Iguana Death Cult experimenteert met dreigende kraut (Pyramids), zenuwzieke sixties pop (The Dreamer) en aanstekelijke rhythm & blues (Can Of Worms), aangevuld met het kenmerkende fuzz-geluid. Deze explosieve mix komt zowel op plaat als op een podium goed tot zijn uiting. Dat Iguana Death Cult live weet te overtuigen bewezen ze het afgelopen jaar al op festivals als Noorderslag, Eindhoven Psych Lab en Metropolis. Ook stonden ze in het voorprogramma van King Gizzard & The Lizard Wizard in een uitverkocht Paradiso.

Deel: