Wekelijks komen er bij Maxazine vele tientallen albums binnen. Het is echter onmogelijk ze allemaal te behandelen, vandaar dat we een aantal albums uit de lijst hebben genomen en hieronder kort bespreken. Vandaag: Glenn Hughes en Kris Pohlmann

Glenn Hughes – Resonate

Glenn HughesHet laatste echte solo album van Glenn Hughes (‘FUNK’) dateert alweer van 2008. In de tussentijd heeft hij drie meer dan goede albums uitgebracht met Black Country Communion en in 2014 nog een uitstekend album met California Breed. Het lijkt wel alsof de 65 jarige Brit in de creatieve piek van zijn leven zit. Ook op dit album bast hij weer uistekend en zingt hij als een jonge god. Zijn stem lijkt overigens beter dan ooit en er lijkt absoluut nog geen slijtage op te zitten. Wie zingt er momenteel eigenlijk beter dan de Voice of Rock Glenn Hughes kan je je afvragen.

Ondersteund door producer/gitarist Søren Andersen, drummer Pontus Engborg en toetsenist Lachian Doley heeft Glenn Hughes het album “Resonate’ opgenomen. En wat voor één. Glenn Hughes heeft een album gemaakt waarbij hij al zijn voorgaande bands en projecten heeft samengesmolten tot een geweldig rockend geheel. Het funk gehalte is grotendeels gemeden waarmee de hardrock fans blij zijn. Ongekend hoe deze man in vorm is. (9/10) (Frontiers Music s.r.l.) (Door: Dirk van den Heuvel, RockMuZine.nl)

Kris Pohlmann – 10 Years Live

pohlmannkris-10yearslive_c-360x360Na tien jaar uitgebreid door heel Europa te hebben opgetreden vond Kris Pohlmann dat het wel eens tijd werd om dit jubileum met een live-cd te vieren. Na drie studio-cd’s en zes German Blues Awards is het nu de beurt aan een livealbum, dat passend ’10 Years Live’ is gedoopt. Op de cd horen we veertien nummers die zich allemaal in het stevigere blueswerk bewegen. Meestal flink rockend met tussendoor een ballad voor de broodnodige adempauze cq. afwisseling. Het komt neer op een bloemlezing uit de eerdere cd’s. Het is een goede mix van grotendeels eigen werk en enkele covers. Een opwindend album, dat een goede weergave is van een concert van Kris Pohlmann. Alleen een optreden zelf bijwonen is nog opwindender. (Black Penny Records) (8/10) (Door: Eric Campfens, Blueszine.nl)

Deel: