Het festivalterrein, de achtertuin van een herberg in de Belgische Ardennen, wordt door een beekje doorkruist. Verschillende bruggetjes verbinden de camping en podia met elkaar. In het weekend van 12 t/m 14 augustus 2016 is dit het prachtige decor van het festival La Truite Magique in de Belgische Ardennen. De derde editie van La Truite Magique vindt plaats en voor het eerst met mooi weer. De organisatie heeft er een sfeervolle locatie van gemaakt met ‘s avonds mooie verlichting en de gekste surrealistische versieringen.

De sfeer is ongedwongen. Als het overdag warm is, worden bankjes, tafels en stoelen in het beekje gezet om zo voor de nodige afkoeling te zorgen. In de bossen kan je ook even in een hangmat uitrusten. Of genieten van een Belgisch speciaal biertje (in een echt glas!). Optredens volgen elkaar ondertussen op. Er zijn twee podia; één tent en één podium opgezet buiten in het bos met boomstammen die dienst doen als bankjes. Dan is er ook nog een derde podium trouwens in een tent, daar vindt ‘s nachts tussen 01.00 en 03.00 de afsluiting plaats.
SR4A0712

De programmering van vrijdag was erg sterk. Het begon met de Australische Hein Cooper tot de vrolijke afsluiting van het Australische duo Pierce Brothers. Protection Patrol Pinkerton wist een bijna lege tent binnen 45 minuten tot een volle feestende tent om te zetten (en zette zelfs een cover van ‘sorry’ van Justin Bieber daar voor in).

SR4A0642_PierceBrothers

Zowel jong als oud bezoeken dit festival. Het is makkelijk contact maken met mede-festivalgangers. Het festival is kleinschalig (maximaal 1000 bezoekers per dag) en dat heeft als voordeel dat je bij je favoriete band eigenlijk altijd wel vooraan kan staan (magical stage) of zitten (forest stage).

Het festival is, als je ook kampeert, inclusief een prima ontbijt. Voor de lunch en avondeten is er ook genoeg te kiezen; onder andere smoothies, hamburgers, bulgursalade en frietjes &groentjes worden aangeboden.

SR4A0774

‘Speel maar’ roept iemand in het publiek als de band Tamarin Desert uit Eindhoven hun songs in het Nederlands, toch Engels of weer terug naar het Nederlands aan elkaar praat. Ze komen ietwat zenuwachtig en jong over. Totdat ze beginnen te spelen, dan zijn ze opeens volwassen en góed. Echt één om in de gaten te houden de komende tijd.

SR4A0907_TamarinDesert

Wat betreft muziek is de Amsterdamse band Indian Askin het hoogtepunt op de zaterdagavond. Zowel qua muziek als live performance maken ze het helemaal waar. Een absolute aanrader om live te gaan zien.

La Truite Magique, absoluut de moeite waard om eens te bezoeken. Dan rest mij nog één tip: in de Ardennen wordt het écht koud ‘s nachts. Neem de organisatie serieus en neem een lekkere warme pyamabroek en een dikke slaapzak mee.

Foto’s (c) Armelle van Helden
Meer foto’s op onze Facebook pagina

SR4A1041_IndianAskin

Deel: