De zanger van Dizzy Man’s Band, Jacques Kloes, is op 67 jarige leeftijd overleden. Dat maakte toetsenist Hans Vos bekend. De zanger is in zijn woning in Beverwijk vandaag gevonden. Vermoedelijk is hij aan een hartstilstand overleden.

De Dizzy Man’s Band braken in 1970 door met de single ‘Tickatoo’. Het nummer was een eigen bewerking van ‘Down On The River’ van Creedence Clearwater Revival. Daarna scoorden de band hits als o.a. ‘The Show’, ‘Mony The Phoney’ en ‘The Opera’. Bij elkaar scoorde de band in de jaren ’70 ruim 17 hits. De band viel op door hun vrolijke mix van pop, rock en satire. Hiermee hadden de band uit Zaandam naast Nederland ook internationaal succes.

In 1983 viel de band uit elkaar. Hierna probeerde Kloes een solocarrière te beginnen. Dit ging met wisselend succes. In 1979 scoorde hij samen met Patricia Paay een hit met ‘You Make It Allright’. De singles die hij daarna uitbracht flopten. Pas in 1992 had hij weer twee bescheiden hits met ‘Once Or Twice’ en het Nederlandstalige ‘Fantastische vrouw’. In 2009 kwam de Dizzy Man’s Band weer bij elkaar voor een aantal concerten.

Deel: