De Arnhemse band Heidevolk presenteert zaterdag 2 mei een nieuw album in de grote zaal van Luxor Live. De cd-lancering in het Arnhemse poppodium wordt opgeluisterd door een viertal bands die zullen optreden als voorprogramma. Heidevolk speelt ‘viking-metal’, geïnspireerd door de natuur, geschiedenis van de provincie Gelderland en Germaanse mythologie. De Arnhemmers brachten tot dusverre 4 albums uit. Het laatste, ‘Batavi’, dateert uit 2012.

Het nieuwe album van Heidevolk draagt de titel: ‘Velua’. Het is een concept album waarop de band je meeneemt op een reis door de duistere folklore van de Veluwe. De verhalen over de natuur, goden en wezens zijn verpakt in “in your face” metal songs en epische folk hymnen. ‘Velua’ is vanaf 20 maart beschikbaar maar het officiële straalschijfontketenfeest is op 2 mei in Arnhem.

Diverse support-acts zullen ervoor zorgen dat Lars Nackbraecker, Mark Splintervuyscht, Reamon Bomenbreker, Rowan Roodbaert , Joost den Vellenknotscher en Kevin Vruchtbaert een goed opgewarmde zaal voor zich treffen.

Foto (c) Marcel Hakvoort, Maxazine.nl

Deel: