Voor het eerst heeft U2 zanger Bono gereageerd op de actie die de band in september had met hun nieuwe album ‘Songs Of Innocence’. Het album was een maand lang gratis beschikbaar via iTunes. Maar niet iedereen was daar blij mee, omdat het album ongevraagd in iedere iTunes bibliotheek werd geplaatst. Een week na de digitale release van het album bood Apple al de mogelijkheid om het album te verwijderen. Op een speciale pagina gaf Apple daarvoor instructies.

Op de vraag van een fan op Facebook, die vroeg of de band nooit meer een nieuw album op deze manier zou willen verspreiden, zei Bono: “Oeps, dat spijt me echt. We hadden een prachtig idee en lieten ons meeslepen. Artiesten zijn gevoelig voor dat soort dingen. We hadden een beetje grootheidswaanzin, waren een beetje vrijgevig, voegde daar een scheutje zelfpromotie aan toe en waren bang dat de liedjes waar we bloed, zweet en tranen in hebben gestopt niet gehoord zouden worden. Er is erg veel ruis op de muziekmarkt, we zijn een beetje luidruchtig geworden om daar doorheen te komen”.

Sinds vorige week is het album ‘Songs Of Innocence’ wel tegen betaling verkrijgbaar. Het album heeft daarvoor ook een fysieke release gekregen op cd en vinyl.

Deel: