Zonder nog een noot te hebben gezongen, trekt Avery Sunshine al de aandacht op het podium van jazzclub BIRD: met haar vertederende gezicht, voorzien van een paar enorme donkere kijkers en een aanstekelijk frisse glimlach, zoekt ze meteen de interactie. Maar als de Amerikaanse dan ook nog eens alle zangregisters opentrekt en de sterren van de hemel zingt, word je spontaan verliefd op deze soul- en gospeldiva. Een optreden met de juiste ingrediënten.

Avery Sunshine heeft al een behoorlijke staat van dienst, kijkend naar de muzikanten met wie ze heeft samengewerkt: Roy Ayers, Rachelle Ferrell, Michael Bublé, Eric Benét en B.B. King zijn zomaar een aantal namen die op haar cv staan. In 2010 brengt de zangeres haar prachtige titelloze debuutalbum uit en sindsdien werkt ze hard aan een carrière als soloartiest.

Hemel en aarde
In de Rotterdamse jazzclub wordt Sunshine begeleid door Dana Johnson op gitaar en Sola van Motman op bas, terwijl Avery zelf de keyboards en piano bespeelt. Ze introduceert liedjes van haar aanstaande cd-release The Sun Room en laat daarnaast songs van haar debuut horen. De nummers hebben een medium tempo en bevatten smaakvolle melodieën, druipend van de soul en fijne grooves.

Maar het is Avery’s glasheldere stem die hemel en aarde bewegen. Een instrument dat haar gospelachtergrond verraadt; rijk aan warmte, kracht en emotie regelrecht uit het hart. Haar timbre roept soms vergelijkingen op met grote namen als Randy Crawford, Patti LaBelle en Jill Scott, maar bovenal klinkt ze als zichzelf. Leuk verrassingsmoment in de show is als Alain Clark het podium op wandelt en een geslaagd duet aangaat met de zangeres.

Levensvreugde
Je kunt gerust stellen dat Avery Sunshine haar naam eer aandoet en het zonnetje in huis is. Een prachtvrouw die liefde, humor en levensvreugde uitstraalt, gezegend met een stem om van te watertanden. In BIRD horen we een van de meest bijzondere soulstemmen van de afgelopen tijd. Het lijdt dan ook geen twijfel dat Avery binnen afzienbare tijd heel groot wordt. Een concert van ongekende schoonheid en pure topklasse.

Foto’s (c) Jan de Bloois

Deel: