Met het overdonderende audiovisuele spektakel van de Engelse dance-act The Prodigy als voorlopige apotheose uit de historie van Paaspop, gisteravond in de volgepakte Apollo-tent, gaat deze editie van het internationale driedaagse festival de boeken in als meest spraakmakende.​ Tot 1.00 uur vannacht kunnen de ongeveer 20.000 bezoekers nog genieten van een vol avondprogramma in dertien tenten en area’s met onder meer The Boxer Rebellion, Kensington, Boys Noize en Kaiser Chiefs. In totaal bezochten 58.000 bezoekers verdeeld over drie dagen Paaspop, daarmee het bezoekersrecord van vorig jaar evenarend.

De voortekenen waren volop aanwezig. Al in de aanloop naar Paaspop raakten de tickets voor de zaterdag (de dag met The Prodigy als afsluiter) uitverkocht. Speciaal voor ​​deze wereldact werd Paaspops grootste tent Apollo tijdens de opbouw van het festival dan ook met vijftig meter verlengd tot een capaciteit van 12.000 toeschouwers. Dat bleek geen overbodige luxe want tot het einde van het hyper​ ​energieke auditieve geweld van de gevierde Britse band bleef de Apollo afgeladen vol en dompelden de nachtbrakers zich onder in een spervuur van hits, gedragen door een sensationele artistieke lichtshow die iedereen tot de laatste gesyncopeerde breakbeat stevig bij de les hield.

Paaspop dit jaar opnieuw de breedte en diepte in
De Paaspopbezoeker die even geen even zin had om een band, singer-songwriter of DJ te gaan zien in het onuitputtelijke aanbod van muziekgenres, hoefde zich bepaald niet te vervelen. Aangemoedigd door een felle lentezon met bijpassende temperatuur konden ze bijvoorbeeld over de prachtige Ramblas-boulevard slenteren, bowlen, quizzen, goochelen, karaoken, bingo spelen, gratis naar de kapper (M/V), dansen (van polonaise tot circle pit), naar het theater, CD’s of LP’s kopen bij de stand van de Record Store Day of genieten van het worstelen van Pro Wrestling Holland. Die variatie werd ook op culinair gebied consequent doorgevoerd door de organisatie: er was keuze uit maar liefst 26 soorten eten waaronder kreeft, vegaballen, BBQ, seafood en het regionaal geliefde streekproduct: worstenbroodjes.

Foto (c) Sander van den Berg/Maxazine

Deel: