Dat Prince een hekel heeft aan filmende en fotograferende fans is bekend, en dat hij al helemaal niet blij is met het feit dat ze hun opgenomen materiaal via het internet verspreiden is ook geen geheim. De zanger heeft besloten om een aantal fans aan te klagen voor het verspreiden van illegale opnames van zijn concerten. Prince wil van iedere website en Facebookpagina die de beelden aanbieden 1 miljoen dollar schadevergoeding.

Met deze rechtszaak stapt de zanger de ring in met websites en Facebookpagina’s die downloadlinks naar illegaal gefilmde concerten verspreiden. De schadevergoeding liegt er niet om, de advocaten van Prince en de zanger zelf zijn van mening dat de auteursrechten flink geschonden worden. Eerder had hij al het plan om websites als Youtube, eBay en The Pirate Bay te willen aanklagen.

In 2013 stond de zanger voor een concert op het podium van de Amsterdamse Paradiso. Van te voren waren de bezoekers al gewaarschuwd om geen foto’s en/of opnames te maken van het optreden. De bezoekers die dit verbod negeerden werden door de beveiliging de zaal uit gegooid.

Deel: