Wijn, wijnbouw en feest. Proeven en genieten in Wijndorp Groesbeek. De zevende editie van het jaarlijkse wijnweekend biedt naast lekkernijen ook een muzikaal programma. Op de vrijdagavond, na de toost door de Groesbeekse wijnkoningin Fredie Peerenboom, is de tent op het marktplein in hartje Groesbeek voor Frank Boeijen en band.

Houten statafels en houten zitblokken als mede een aantal flinke planten geven de tent een knusse ambiance. De eerste bezoekers gaan er eens goed voor zitten. Een aantal fervente fans settelen zich op het randje van het podium. Niks geen dranghekken, dicht op het publiek. Het grote podium verraad dat het hier niet gaat om een optreden in een kroeg, maar een volwaardig optreden met een 7-mans formatie.

Frank’s zomertour sluit hier af, op een steenworp afstand van zijn stad Nijmegen. Vanaf de eerste tonen zie ik een bevlogen muzikant waarvan het plezier afstraalt. Hé, waar ken ik die accordeonist van? Verrek! da’s Rens “geef-hem-een-instrument-en-hij-bespeelt-het” van der Zalm. Voor mij vooral bekend door zijn muzikale bijdrage voor Youp van ’t Hek. Onder andere in zijn rol als zwerver/muzikant in Youp’s theaterprogramma ‘Scherven’.

Het swingende optreden van Frank kent naast de bekende hits ook zijn recente werk van zijn nieuwste album ‘Moed en Liefde’. Frank heeft een warme band met zijn fans en publiek. Hij zoekt dan ook regelmatig het randje van het podium op. Als een dirigent is hij de verdeelsleutel tussen de zeven gedreven muzikale vrienden die hem omringen.

Het gaat er ontspannen aan toe. Wil het voor een fotograaf nog wel eens lastig zijn om vooraan te staan om zijn werk te doen, wordt ik met wat overleg vooraan geaccepteerd. Ik krijg zelf een biertje aangeboden. Ach, even groepsfotootje (met natuurlijk Frank Boeijen op de achtergrond) om wat terug te doen. Even opzij leunen voor een vrouw die met haar compact camera een kiekje wil maken. Na de eerste set doe ik een stapje naar achter. Ik krijg nog een drankje en kan in het tweede deel wat sfeerfoto’s maken met publiek erbij. Het nummer ‘Zwart Wit’ (denk niet zwart-wit, maar in de kleur van je hart) past op de hele avond.

Helaas wordt er achter in de tent flink gekletst. Dat komt de tedere rustige nummers niet ten goede. Daarvoor zul je toch in het theater moeten zijn. De show is energiek, robuust met een teder randje. Klinkt eerlijk en vol overtuiging. Tot aan de laatste nummers boeiend. ‘Kronenburgpark’, natuurlijk te horen in de toegift, pakt groot uit. En zo laat de Frank Boeijen groep zien nog lang niet uitgespeeld te zijn. Goede wijn moet rijpen. Frank Boeijen is op dronk!

Deel: