In 2016 gaf Roxette wat we geloofden dat de laatste concerten ooit zouden zijn. Nu neemt de frontman, songwriter en oprichter van het duo, Per Gessle, de fakkel op en neemt hij alle hits van Roxette opnieuw mee op tournee. Het is bijna vijf jaar geleden sinds Roxette zangeres Marie Fredriksson verloor aan kanker. Een verwoestend verlies dat zowel familie, vrienden als fans in rouw achterliet. Hun nalatenschap van liedjes blijft gedijen, constant gestreamd, gespeeld en genoten door oude en nieuwe supporters over de hele wereld.

In 2025 zal er een live heropleving zijn van deze enorme catalogus, allemaal geschreven door Per Gessle, wanneer hij de originele Roxette-band weer het podium op brengt om te doen wat hij het liefste doet; zijn nummers live uitvoeren voor een toegewijd publiek. Per en de Roxette-band worden op het podium vergezeld door de Zweedse zangeres en megaster Lena Philipsson.

Per zegt: “Dit gaat allemaal over mijn Roxette-nummers, deze enorme bundel muziek en teksten die ik al meer dan drie decennia schrijf. Ik begin geen nieuw duo. Marie zal altijd onvervangbaar zijn. Ik heb echter het geluk gehad om een geweldige stem en een briljante artieste te vinden in Lena Philipsson. Ik heb Lena’s eerste grote hit mede geschreven in 1986 en ze is een van de helderst stralende sterren die Zweden ooit heeft gekend. Ik ben ontzettend trots dat ze met me mee wil gaan op mijn missie om het Roxette-erfgoed levend te houden.”

Lena zegt: “Ik ben zowel opgewonden als enthousiast om aan deze tour te beginnen. Ik kijk er echt naar uit om met Per samen te werken – hij is een fenomenale songwriter en een eindeloze muzikale kracht.”

De Roxette-band zal bestaan uit Christoffer Lundquist, Magnus Börjeson, Magnus ‘Norpan’ Eriksson, Dea Norberg, evenals originele Roxette-iconen Clarence Öfwerman en Jonas Isacsson. Negen jaar na de laatste tournee zal “Roxette in Concert” van start gaan in Kaapstad, Zuid-Afrika.

Met deze aankondiging wordt een nieuw hoofdstuk toegevoegd aan het rijke erfgoed van Roxette. Fans over de hele wereld kunnen zich verheugen op een reis door de tijd, waarbij de tijdloze hits van de band opnieuw tot leven worden gebracht, onder leiding van de getalenteerde Per Gessle en zijn metgezellen op het podium.

Deel: