Met hun sterke live reputatie en onmiskenbare energie staat SUWI bekend om het zoeken en vinden van hun publiek. En over twee weken, half april, staat hun derde studioalbum klaar om de wereld te veroveren. ‘Playing For Oscar’ is een krachtige expressie van de natuur, een ode aan de romantiek van het leven en de intensiteit van het moment. Dit album belooft een evolutie in hun geluid, met de toevoeging van tekst en zang als opvallende nieuwe elementen.

Het trio, bestaande uit Cyriel Vandenabeele op gitaar, Mattias Geernaert op bas en Elias Devoldere op drums, laat op ‘Playing For Oscar’ de magie zegevieren door zich over te geven aan het moment. Het resultaat is een spontane en oprechte uiting van liefde, verpakt in lichtvoetige melodieën en nonchalante grooves. Met invloeden van artiesten als Jimi Hendrix, Gerard Reve en Connan Mockasin, weet SUWI een aantrekkelijke en gevoelige energie te creëren die zowel vuur als stilte omvat. Maar denk bij SUWI ook gerust aan Mariokart64 of Tarantino.

De band, die zijn oorsprong vond in een magische impro sessie vijf jaar geleden in Gent, heeft sindsdien een sterke aanwezigheid opgebouwd in de Belgische muziekscene. Met hun eerste album ‘SUMI’ (2020) en opvolger ‘French With Simona’ (2021) wisten ze al snel de harten van hun luisteraars te veroveren. En nu, met de release van ‘Playing For Oscar’ in het vooruitzicht, belooft SUWI opnieuw te verrassen en te betoveren met hun unieke geluid.

SUWI, een samenwerking tussen leden van Nordmann, Kosmo Sound en Robbing Millions, is klaar om hun derde album aan de wereld te presenteren. Mis het niet en laat je meevoeren door de magie van SUWI’s muzikale universum van blauw en roze.

Vandaag komt SUWI met hun nieuwe single, ‘Backstreet’, een tribute aan de Backstreet Boys in een eigen SUWI-Khruangbin vibe. Uitdagend experimenteel zoeken de mannen van SUWI de grenzen op van het muzikaal toelaatbare en gaan daar met gemak overheen. Opgenomen tijdens een reeks van live sessies voor telkens 10 man publiek maximaal, brachten de mannen hun nieuwe album in intieme setting. Spannend tot aan de laatste noot en van die opnames maakte SUWI een videoclip voor hun  Vandaag gaat ‘Backstreet’ in première, natuurlijk hier op Maxazine.

SUWI LIVE:

19 april, KAAP, Brugge
20 april, N9, Eeklo
24 april, Bonnefooi, Brussel (+support act Julien Tanghe (solo))
3 mei, Hnita Jazz Club, Heist-op-den-Berg
15 mei, Democrazy, Viernulvier (Balzaal, Vooruit), Gent
23 mei, Blikfabriek, Antwerpen 
(+ support act Solak (support))

Deel: