Op een betoverende maar frisse vrijdagavond betrad Douwe Bob het podium van het uitverkochte Paard in Den Haag, waar hij zijn fans trakteerde op een onvergetelijke show als onderdeel van zijn langverwachte nieuwe albumtournee. De ambiance was elektrisch geladen terwijl Douwe Bob en zijn zevenkoppige band het podium in Den Haag betraden, klaar om het publiek mee te nemen op een muzikaal avontuur.

Met een repertoire dat varieerde van opzwepende popsongs tot diep ontroerende Americana ballads, wist Douwe Bob het publiek anderhalf uur lang te boeien en te ontroeren. Het concert opende met het energieke ‘Where did all the cool kids go?’, een voorproefje van zijn nieuwste album, waarna het publiek werd meegenomen op een reis door zijn muzikale oeuvre.

Terwijl de avond vorderde, werden de klassiekers van Douwe Bob niet vergeten. Van het iconische ‘Slow Down’ tot het hartverscheurende ‘Multicoloured Angels’, elke hit werd met enthousiasme ontvangen en uit volle borst meegezongen door het publiek, dat één werd met de muziek en de sfeer.

Een bijzonder hoogtepunt van de avond was de verschijning van een speciale gast. Niemand minder dan zangeres Jennifer Ewbank, die met haar prachtige engelachtige stem en emotionele interpretatie enkele ballads vertolkte, waaronder het ontroerende ‘Sailing’ en het romantische ‘I Do’. De zaal veranderde vrijwel direct in een zee van fonkelende lampjes terwijl het voltallige publiek ademloos luisterde naar deze wellicht wel meest intieme momenten van de avond.

 

Als muzikale kers op de taart keerde Douwe Bob terug naar het podium voor een spetterende finale, waarbij hij zijn grootste hits liet horen. Fantastische nummers als ‘Marrakech’ en ‘This world is our home’ werden ten gehore bracht en het publiek smulde als nooit tevoren. Met een glimlach deelde hij het verhaal achter zijn grootste hit, hoe het nummer ontstond uit een bescheiden liedje en uitgroeide tot een symbool van avontuur dankzij een opvallende reisreclame.

 

Het concert van Douwe Bob in poppodium Paard was meer dan alleen een muzikaal spektakel. Het was een emotionele reis waarbij muziek en gemeenschap samensmolten tot een onvergetelijke ervaring die lang in het geheugen van het publiek gegrift zal blijven.

Foto’s (c) Jayno Berkhoudt

Deel: