De legendarische Amerikaanse bluesrocker Seasick Steve heeft zojuist zijn nieuwe album ‘A Trip A Stumble A Fall Down On Your Knees’ aangekondigd. In aanloop naar de release van de plaat die op 7 juni verschijnt, is tegelijk met het nieuws de eerste single ‘Backbone Slip’ verschenen.

Over ‘Backbone Slip’ zegt Seasick Steve: “Some people just can’t let loose ya know what I mean? Like a wooden statue. Get that backbone to slip a little ya’ll. It’s all in the song, it’s all in the song. I give it a 8 for danceability.”

Het is bijna 20 jaar geleden dat het optreden van de toen nog onbekende en destijds 55 jarige singer-songwriter in Jools Holland’s oudejaars-muziekshow hem wereldfaam bezorgde en dat zijn versleten driesnarige Japanse gitaar en oude houten stompbox muziekgeschiedenis schreven.

De overweldigende response verraste hem nog het meest en kwam voor hem als donderslag bij heldere hemel. De impact hiervan, nu dus zo’n 20 jaar later, is nog steeds voelbaar aangezien hij op bijna elk groot festival ter wereld heeft gespeeld, meer dan 2 miljoen albums heeft verkocht en waarvan meerdere in internationale charts terecht kwamen.

Seasick Steve vertelt over het album, welke hij z’n meest favoriete tot nu noemt, het volgende: “This album was made by mistake, as the title suggests we just tripped and stumbled into it, and it became my favourite album ever and the piece of work I’m most proud of to date. There’s not a week goes by that I don’t thank my lucky stars for that night on the Hootenanny which has brought us here to this record”.

Tracklisting

1. Move To The Country
2. Internet Cowboys
3. San Francisco Sound
4. A Trip And A Stumble
5. This Way
6. Backbone Slip
7. Let The Music Talk
8. You Don’t Know **
9. Funky Music
10. Cryin’ Out Loud
11. Soul Food **
12. Elisabeth

** exclusief op de digitale, CD and cassette formats

Deel: