In 2022 stond ze in Bitterzoet, in 2023 in Tolhuistuin en in 2024 was het toch echt tijd voor een uitverkochte show in de Grote Zaal van Paradiso. Bente, de Nederlandse singer-songwriter en actrice maakt al muziek sinds haar elfde. Sinds die tijd was het voor haar dus ook echt een droom om in deze prachtige zaal te staan.

De avond begon met het voorprogramma Jiri11. Hij rapte meerdere liedjes en het publiek ging goed los.  Een groep vooraan zong luidkeels alle liedjes mee en liet het publiek leven. Dit zette de toon voor wat een veelbelovende avond beloofde te worden. 10 Minuten later dan verwacht was het dan tijd voor de hoofdact van de avond: Bente. Ze begon met een liedje dat op de dag van deze show werd uitgebracht: ‘Maar niet met jou erbij’. Ondanks dat het nummer nog geen 24 uur geleden uit was gebracht, kende het publiek de tekst al goed en werd er meteen hard meegezongen. Hierna zong ze nog een niet uitgebracht liedje, ‘Dat ben jij’.

Na wat andere liedjes te hebben gezongen, was het tijd voor een kort praatje. Hierin vertelde ze hoe leuk ze het vindt dat ze mag doen wat ze doet en gaf ze aan dat ze het heel speciaal en leuk vind om muziek te maken met andere mensen. Het volgende liedje was dan ook ‘Als geen ander’, een duet met Meau. Helaas was Meau er niet bij deze avond. Die moest optreden in Ahoy bij Vrienden van Amstel Live. Bente had hier wel haar mening over, “Ik had het wel geweten, het is maar waar je zin in hebt.”

‘Als geen ander’ werd opgevolgd door ‘Liefste, ken je mij’, ‘Als ik met de wind kon dansen’ en ‘Nee is nee’. Al deze liedjes werden door het publiek luidkeels meegezongen. Vervolgens vertelde Bente over onzeker zijn en het uiten van gevoelens en dat dat iets is dat ze lastig vindt. Na aanleiding hiervan maakte ze de overstap naar hoe groot fan ze is van Tim Knol en dat zij samen een liedje hebben geschreven over het verwoorden van gevoelens. Helaas had Tim ook andere plannen vanavond en kon hij er niet bij zijn. Ze zong ‘Verstild’ dan ook alleen. Ze zong dit lied geweldig mooi en het publiek was er dan ook stil van.

Hierna volgde ‘Mama, kijk ik kan het zelf’;  een prachtig lied geschreven aan haar moeder die ook in de zaal zat. Bente zong vervolgens weer een unreleased liedje: ‘Huil maar niet om mij’. Het werd gevolgd door twee liedjes van haar album. Een daarvan was het lied ‘Laat me’. Dit nummer gaat over hoe mensen niet in haar geloofde toen ze zei dat ze dit leven wil hebben, dat ze artiest wil zijn. De tekst “Je zei: ‘je gaat het toch niet maken’, praat maar” werd dan ook hard meegezongen in het uitverkochte Paradiso. Nog een unreleased liedje kon niet ontbreken. Dit nummer, ‘Kennen ze mij’, was compleet anders dan de liedjes die het publiek eerder op de avond hoorde. De beat was erg uptempo en het publiek danste hier dan ook goed op mee. Bente kondigde alweer haar laatste liedje aan, maar zei alvast dat als het publiek heel hard klapte ze wel weer terug zou komen… ‘Zolang dit liedje duurt’ was de ‘laatste’ track. Het publiek zong de tekst luid mee en een groot applaus klonk door de zaal toen Bente afliep.

Na het grote applaus kwam ze weer terug zoals beloofd. Dit keer stond ze alleen op het podium, zonder band. Ze kreeg een prachtige gitaar om haar nek gehangen en speelde hierop het lied ‘Vier met mij’. Het publiek zong mee, tot er een wekker af ging in het publiek… Bente hoorde de wekker en maakte hierop een grappige opmerking: “Moet je je pillen nemen?”. Ze zong weer verder en toen het lied voorbij was, kwam haar band weer op. Samen maakte ze een tal van buigingen. Onder luid geklap en gejuich verlieten Bente en haar band het podium, waarmee Bente terug mag kijken op een prachtige avond in de Grote Zaal van Paradiso.

Foto’s (c) Anniek Takken

Deel: