Aggression is een Canadese Thrashband die al lang meeloopt. Opgericht in 1985 onder de naam Asylum maar deze wordt nog in hetzelfde jaar verandert in Aggression. Aggression brengt een aantal demo’s uit en staat op twee legendarische compilatie albums te weten ‘Speed Metal Hell ll’ (1986) en ‘Thrash Metal Attack’ (1987). Dit zorgt er voor dat Aggression ook bekendheid genereert buiten de stadsgrenzen van Quebec. Ook resulteert dit in het uitbrengen van het debuutalbum ‘The Full Treatment’ in 1987. Aggression heeft ook nog een tijdje gespeeld onder de naam Aggression A.D. en staat in de periode 1989-2014 verschillende keren ‘on hold’. In 2004 brengt Aggression het tweede album ‘Forgotten Skeleton’ uit wat eigenlijk bedoelt was als het debuutalbum. Hierna is het echter weer een lange tijd stil.

In 2014 wordt Aggression weer opgestart door het enige overgebleven originele bandlid Denis ‘Sasquatch’ Barthe. Sinds die tijd is Aggression zeer productief en brengen ze verschillende compilatie albums, een EP en drie studio albums uit. De band in deze samenstelling is bij elkaar sinds 2020. ‘Frozen Aggressors’ is het zesde studio album van Aggression. Het album opent ongebruikelijk met een instrumentaal nummer genaamd ‘C.H.U.D. Invasion’. ‘Circus Of Deception’ is een old school thrash nummer wat ook op voorgaand werk van Aggression had kunnen staan. ‘Song # 666’ is een punk crossover nummer met een catchy refrein vergelijkbaar met een band als the Ramones. ‘Crib Of Thorns’ is weer een old school trash nummer waarop vooral drummer Ryan Murray Idris de ruimte krijgt om te laten horen wat hij allemaal kan. Venom fans kunnen hun lol op met het navolgende ‘Holidays In Sodom’.

Over Sodom gesproken, ‘Satanic Cult Gangbang’ had ook zo maar op ‘In The Sign Of Evil’ of ‘Obsessed By Cruelty’ kunnen staan. Een compliment trouwens voor de songtitel en de komische lyrics. ‘Queen Of The Damned’ hakt er ook lekker in en leunt mede door de zang tegen Death Metal aan. Afsluiter ‘Hyperspectral Winter Incursions’ stamt uit 1987 en is geschreven met drummer Gaetan Bourassa die in 2009 is gestorven. Het nummer duurt ruim acht minuten en begint met een akoestisch intro en ‘spoken word’. Het tempo ligt lager als de andere nummers op het album en bevat ook meer tempowisselingen. De funky stukken en zang doen denken aan Mordred. Het geluid is dik in orde. Vooral de bas is lekker vet ingemixed waardoor het optimaal genieten is van Kyle Hagen die met zijn bas-riffing eigenlijk gewoon de derde gitarist is.

Aggression heeft met ‘Frozen Aggressors’ een zeer goed old school trash album afgelevert. Geen fratsen maar agressieve thrash nummers met gitaarriffs die op je afgevuurd worden als een mitrailleursalvo en gitaarsolo’s die af en toe zo vals zijn als een briefje van 15€. Alle nummers zijn dik in orde en ontlopen elkaar niet veel. Beste nummers vind ik de instrumentale opener ‘C.H.U.D. Invasion’, het Venom achtige ‘Holidays In Sodom’ en afsluiter ‘Hyperspectral Winter Incursions’. Fans van oude Voivod, S.O.D., Venom als ook van old school thrash hebben er met ‘Frozen Aggressors’ een top album bij. (8/10) (Massacre Records)

Deel: