Clement Peerens Explosition (CPeX) werd in 1995 opgericht door Hugo Matthysen, bekend als Clement Peerens, en zijn kompanen Ronny Mosuse en Bart Peeters, die later werd vervangen door Aram van Belleart als alterego Dave ‘Beast From Hell’ de Peuter, ofwel Lady Dave. De band staat bekend om hun satirische en humoristische benadering van rockmuziek. Hun debuutalbum ‘Vindegij Mijn Gat (Niet Te Dik In Deze Rok)’ uit 1995 bracht hen nationale bekendheid, met nummers als ‘Dikke Lu’ en ‘Foorwijf’. Clement Peerens Explosition combineert scherpe teksten met stevige rockklanken, en hun muziek is doordrenkt met een dosis Vlaamse humor. Door de jaren heen hebben ze verschillende albums uitgebracht en blijven ze geliefd bij fans die houden van een mix van muzikale kwaliteit en humoristische teksten.

Alle fans kennen de tekst van buiten van de CPeX: ‘Den Dikke Lu’,’Vindegij Mijn Gat (Niet Te Dik In Deze Rok)’, ‘Boecht van Dunaldi’, ‘Den Assenbak van Sid Vicious’; stuk voor stuk klassiekers van deze pretrockers. De mannen hebben een plekje veroverd in de Vlaamse harten en de muziekgeschiedenis maar zijn in 2023 helaas definitief gestopt. Joris Bodo Ruytjens, een echte fan, heeft een leuk museum op poten gezet, helemaal toegewijd aan alles wat met CPeX te maken heeft.

In het museum blinkt een gouden plaat van ‘Vinde Gij Mijn Gat (Niet Te Dik In Deze Rok)’. En van een gouden plaat gaan we naar een knappe vangst in het museum: de originele deuren van de laatste reeks concerten van de band in De Roma in Antwerpen.

Naast die deuren pronken een handgetekende Ride (cimbaal) en een trouwcadeau van de band: een echte CPeX-gitaar. Zomaar enkele van de pronkstukken van het museum.

Het museum heeft het allemaal: cd’s, platen, dvd’s, boeken, krantenknipsels, persoonlijke video van CPeX aan Joris en zijn vrouw gericht, veel setlists en een levensgrootte backdrop van de band. Alles waar de band door de jaren heen door evolueerde is door Joris vastgelegd.

Naast de buitengewone collectie biedt Joris’ CPeX Museum ook een boeiende rondleiding die de bezoekers meeneemt op een reis door de geschiedenis van de band. De gepassioneerde en deskundige Joris deelt niet alleen feiten en anekdotes, maar biedt ook een uniek inzicht in de persoonlijke verhalen achter de memorabilia van de mannen, die ooit begonnen als The Clement Peerens Explosition in het radioprogramma van Hugo Matthyssen en Bart Peeters: Het Leugenpaleis.

Je vind het museum in de Karel Ledeganckstraat 5, 2850 Boom, België
Bezoek alleen op afspraak: +32473769347 of bodeau92@hotmail.com

Foto’s met toestemming Joris Bodo Ruytjens, CPeX Museum

Deel: