Op 8 maart 2024 treedt de Duitse piraten- en folkmetalband Storm Seeker op in de Rock-Fabrik in Übach-Palenberg, vlak over de grens in Zuid-Limburg.

Na hun rustige reis in 2021 greep Storm Seeker eind april 2023 opnieuw naar hardere snaren.
De Folk Metal-band uit het hanzestad Neuss kiest opnieuw het ruime sop en presenteert met ‘Nautic Force’ hun derde en tot nu toe meeslependste studioalbum. Naast de vertrouwde stevige wind van rock en metal bevat het album ook tal van romantische avonturenverhalen.

Wanneer Storm Seeker je uitnodigt om deel uit te maken van hun Nautic Force voor een avond, kunnen alleen dove oren weerstand bieden aan de ruwe stem van Kapitein Timothy of de heldere zang van Fabi. Ook het zware deel van polyfone koren weet hoe ze de argeloze luisteraar in hun ban kunnen krijgen. Omwikkeld door de ongebruikelijke klanken van draailier en fluiten, is de band niet alleen in staat om te vertellen over de gevaren en verlangens van zeereizen. Ze verspreiden ook zo’n extatische feeststemming zoals alleen zij kunnen die moeten rekenen met het feit dat ze misschien niet terugkeren van hun avonturen op volle zee. Zodra Storm Seeker het podiumschip betreedt, is er geen compromis: of je weerstaat de stroming of je wordt genadeloos weggespoeld.

In het voorjaar van 2024 gaat Storm Seeker op hun eerste eigen headliner-tournee!

Het voorprogramma wordt verzorgd door de fantasy Folk-Rockers van Mythemia en de Celtic band Tír Saor.

Deel: