Vrijdag 13 oktober 2023 – De dag van het Danny Vera concert in een uitverkochte Ziggo Dome. Maar liefst 17.000 liefhebbers van de klanken van de Zeeuwse singer-songwriter trotseerden het slechte weer om te genieten van een avondje uit.

Het concert werd afgetrapt door de Christian Lopez, een singer-songwriter en multi-instrumentalist uit de Verenigde staten. Met zijn folkrock en americana-klanken wist hij het publiek warm te krijgen op het kleine podium, midden is de zaal.

Toen was het tijd voor de man waar iedereen voor kwam. Danny en de band begonnen tevens vanaf het kleine podium, omringd door het publiek. Mede door een flinke slinger met lampen boven het podium, hing er een intieme sfeer. Het concert begon met ‘Like It Always Was’ van het nieuwe album ‘DNA’. De nummers ‘Livin’Proof’, ‘Sugar Rush’ en ‘Beggin’ Or Trouble’, tevens van het meest recente album werden nog steeds vanaf het middenpodium gespeeld.

Het doek viel toen ‘Hold On To Let Go’ ingezet werd. Maar dan letterlijk. Een gigantisch doek viel op het hoofdpodium en de band verscheen en de Ziggo Dome veranderde in een nachtclub. Elke keer kwam Danny terug op hét 3-delig pak op een groot wit podium, maar zoals altijd stond Danny Vera er weer strak gekleed op het podium. Bij ‘Precious Makes Diamonds’ knalde Danny er een uithaal uit die het publiek liet juichen. Als kers op de taart een solo van saxofonist wat ook met een applaus werd ontvangen.

‘Make It A Memory’ werd ingezet en zangeres van de band Krezip Jacqueline Govaert betrad het middenpodium voor het duet met Danny. Jacqueline had na het eerste nummer nog wel zin in nog een duetje. En dit nummer werd ‘Jackson’ van wijlen Johnny Cash. Danny zingt eigenlijk nooit in het Nederlands. Maar toch zong hij een nummer van Koos Alberts ‘Zijn Het Je Ogen’, maar dan met een Danny Vera-sausje erover.

Het publiek in de Ziggo Dome veranderde in een groot koor en zong luidkeels mee met de klanken van ‘Zijn Het Je Ogen’ Zo volgde er nog een cover die iedereen meezong genaamd ‘In The Ghetto’ van Marc Davis. Via onder andere ‘How The Dice Will Roll’ en ‘Lay You Down’ kwamen we terecht bij hét nummer dat eigenlijk iedereen wel kende… Midden in de zaal op het kleine podium, gehuld in de spotlight, volgden de eerste klanken van ‘Rollercoaster’. Vlug verschenen de lampjes van de mobiele telefoons die de zaal veranderden in een sterrenhemel. Langzaam ging het concert richting het einde en met de laatste klanken van ‘L.O.V.E’ en ‘Higher And Higher’, wat oorspronkelijk van Jackie Wilson is, kwam er het einde aan een leuk en vermakelijk concert. Dat Danny nog niet klaar is in de Amsterdamse Dome blijkt wel, want hij keert terug op 7 september 2024 voor een nieuw concert.

Foto’s (c) Eus Driessen

Deel: