Op zondag 1 oktober werd Baroeg in Rotterdam omgetoverd tot een broeinest van rauwe energie, dankzij een indrukwekkende line-up met diverse hardcore bands. Het podium werd gedeeld door Ctrl Alt Del, Rival Pack, Tigerknife, Get Some, Boneripper en Worst, die het publiek trakteerden op een eclectische mix van genres.

De avond begon met een explosieve set van Ctrl Alt Del. De band bracht een reeks van eigen nummers ten gehore, waarbij de vocalen de zaal vulden met rauwe emotie en oprechte rebellie. De intensiteit van hun optreden creëerde een geslaagde opening voor de avond.

Rival Pack nam het stokje over en bracht een vurige mix van post-hardcore en punkrock naar het podium. De band wist de menigte te betoveren met strakke ritmes en geslaagde melodieën. Ondanks dat er meerdere malen om een moshpit gevraagd werd, bleef deze nog even uit.

Dan is het de beurt aan Tigerknife, een graag geziene gast in Baroeg en niet geheel onterecht. De combinatie van groovy riffs en beukende breakdowns, versterkt door herkenbare lyrics zorgde voor een ijzersterk optreden. De scherpe dynamiek, ruwe vocalen en het drumwerk van topklasse zorgde voor een onvergetelijke performance.

Als vierde band was Get Some aan de beurt. Zij brachten een donkere sfeer naar voren met hun hardcore sound en indringende teksten. Het contrast tussen de voorgaande acts en Get Some zorgde voor een welkome diversiteit in het programma. Helaas moest het optreden tijdelijk stilgelegd worden doordat een man hard ten val was gekomen. Het was hartverwarmend om te zien hoe het Baroeg-team en de aanwezige bezoekers snel en professioneel reageerde. Hoewel dit een onvoorziene wendig was, verdient Baroeg lof voor hun kordate optreden in deze situatie.

De avond bereikte een climax met het optreden van Boneripper, die het publiek trakteerde op opperlompe core metallic getinte ramklanken. De beukende riffs en verpletterende drums vormde een muur van geluid die de zintuigen prikkelde.

Worst sloot de avond af met een knal, waarbij de zaal overspoelde met hun mix van hardcore en metal. De band gaf een allesomvattende performance, met explosieve gitaarriffs en furieuze vocalen die het publiek nog een laatste keer in extase brachten. De avond eindigde met een oorverdovend applaus en een gevoel van voldoening bij zowel de band als het publiek.

Al met al was Live Hard or Die Fest een adembenemende ervaring. De lokale helden bewezen eens te meer dat de Nederlandse muziekscene bruist van talent en creativiteit. De keiharde afsluiter uit Brazilië maakte de avond compleet.

Foto’s (c) Megan Keijzer

Deel: