Iedere dag tipt Maxazine zijn lezers over wat er die dag te doen is op het gebied van muziek. Concerten, festivals of wellicht iets heel aparts. Dagelijks wordt er één concert of festival uitgelicht waar vreemd genoeg nog kaarten voor verkrijgbaar zijn. Voor de last minute beslisser, die vandaag nog een gezellige avond wil hebben! Vandaag tipt Maxazine: New Order @ Ziggo Dome.

Concerttip zaterdag 23 september: New Order @ Ziggo Dome

Na een zeer succesvolle tour door Noord Amerika in maart, doet de iconische band New Order vanaf september verschillende steden aan in Europa en het Verenigd Koninkrijk. Herrezen uit de as van de band Joy Division, overwon New Order een tragedie om vervolgens een van de meest invloedrijke en geprezen bands aller tijden te worden.

Het debuutalbum van New Order, ‘Movement’ (1981) werd nog overschaduwd door het geluid van Joy Division; daarna combineerde de band post-punk met invloeden uit de New Yorkse clubscene, wat resulteerde in het album ‘Power, Corruption & Lies’ (1983). In 1983 verscheen ook ‘Blue Monday’, een mega hit die de best verkochte 12-inch single aller tijden werd en wereldwijd meer dan 3 miljoen exemplaren verkocht.

Deel: