Bij Maxazine volgen we MADOUX al vanaf hun prille begin. We voelden al heel snel dat zij, de band rond zangeres Lotte Slangen, een heel grote aanwinst zou zijn binnen het Nederlandse muzieklandschap. En daarin hadden we geen ongelijk, integendeel… Na hun debuut EP ‘Leave Me Blind’ (2021) won MADOUX de Limburgse Popprijs. En dit jaar mochten ze openen op het roemruchte Pinkpop. Meteen een kans om zich te bewijzen voor een groter en breder publiek. En dat deden ze met verve: zowel publiek en pers waren heel enthousiast. Dus: op naar het nieuwe album! Daarvoor werd eerder al de single ‘Anywhere’ gedropt. Om met onze eigen woorden te spreken: ‘een verbluffend goede single’.

Nu is er dan ‘ Wilderness’. Een heel sterk opgebouwde song, die elke seconde aandacht vraagt en die ook op een heel natuurlijk manier krijgt. De voortreffelijke zang van Lotte is uiteraard ook nu prominent aanwezig. Maar veel credits gaan ook naar uit de band, die steeds verfijnder lijkt te gaan klinken, maar toch nog heel spannend blijft. Een combinatie die gekoesterd moet worden. En met ‘Wilderness’ weer een prachtige single heeft opgeleverd.

We kijken dan ook reikhalzend uit naar de volgende single, en zeker naar het nieuwe album. MADOUX, nationale trots ‘uit de regio’ met een internationale sound. Helemaal klaar voor internationaal succes.

Foto (c): Jesse Hanssen

Deel: