Het Gelredome in Arnhem, gelegen vlak tegen de Duitse grens, was het toneel voor een buitengewoon optreden van de Duitse zangeres Helene Fischer. Ondanks de nabijheid van Duitsland waren er verrassend weinig Duitse fans aanwezig, maar dat deed niets af aan de magische avond die ons te wachten stond. Waar vijf jaar geleden nog klachten waren over het geluid, was het dit keer ronduit uitstekend, zowel op het veld als op de tribunes.

De avond begon met een zee van mobieltjes die het donker van de zaal verlichtten. Nederland verwelkomde Helene Fischer met open armen. Het visuele spektakel begon direct. Ze verscheen in een waaierende rode jurk tijdens ‘Volle Kraft Vooraus’, waarbij de linten op het podium overgingen in slierten voor een adembenemende acrobatiek. Het publiek juichte net zo hard voor de acrobatiek als voor de superster zelf.

Bij het nummer ‘Wunden’ bevond Helene zich (weer) in een trapezium, zwevend boven het publiek. Tijdens ‘Rausch’ werden indrukwekkende vuureffecten gebruikt, waarbij Fischer middenin een vuurkrans stond te zingen. Tijdens de cover van ‘Never Enough’ werd ze omgeven door een waterval van licht, wat de magie van het moment alleen maar versterkte.

Bij haar zelfgeschreven nummer ‘Hand in Hand’ ontstond er even wat geroezemoes in het publiek, maar alle aandacht werd meteen teruggetrokken toen Helene samen met een atletisch gebouwde jongeman de linten in klom om romantisch door de regen te slingeren. Het was een lust voor het oog, een visuele traktatie die deed denken aan de magie van Cirque du Soleil.

Na een adembenemende eerste helft van de show volgde er een pauze. Een klein intiem podium werd naar voren gehaald en stond letterlijk midden in het publiek. Helene kwam als het ware uit de lucht vallen en begon een medley tussen het enthousiaste publiek. Samen met haar muzikanten zorgde ze ervoor dat iedereen kon meezingen en het werd al snel een groot feest, zelfs op de tribunes werd er flink meegezwaaid.

De trouwe fans waren goed op de hoogte van de show, want nog voor het nummer ‘Regenbogenfarben’ begon, kreeg Helene een regenboogvlag aangereikt vanuit het publiek. Tijdens ‘Luftballon’ zagen we een zee van lichtjes van mobieltjes die de zaal verlichtten.

Bij ‘Wann wachen wir auf’ werden zwevende ladders ingezet voor acrobatische hoogstandjes, waarna Helene Fischer door het publiek naar het hoofdpodium werd begeleid. Het hoogtepunt van de avond was ongetwijfeld ‘Atemlos’, waarbij iedereen op de tribunes ging staan. Helene stond op een tobotarm hoog boven het publiek en bracht haar veruit populairste nummer met overweldigende energie.

Tijdens de avond verraste Helene ons met diverse sexy kostuums en bewees ze dat haar lef na een recent ongeluk nog altijd ongekend is. Ze zwierde en zwaaide over het podium en haar publiek met een ongelofelijke energie.

Bij ‘Achterbahn’ stond iedereen weer op, en zo naderde de avond zijn spectaculaire finale. Maar de show was nog niet voorbij. Helene Fischer kwam terug voor een toegift, waarin nog meer spektakel aan de show werd toegevoegd. Het was een avond om nooit te vergeten, waarbij Helene Fischer haar status als Duitse megaster volledig waarmaakte en het Gelredome betoverde met haar talent en visuele pracht.

Foto (c) Marcel Hakvoort

Deel: