Als iets een lading dekt dan is het wel de naam van het duo Soulful Femme. Soulvol en vrouwelijk, en hoe! Het duo is gevormd door twee ervaren muzikanten, te weten Stevee Wellons en Cheryl Rinovato, die al een eigen carrière hadden opgebouwd toen zij elkaar ontmoetten en besloten een duo te vormen. Zangeres Stevee Wellons maakt al sinds eind zeventiger jaren deel uit van diverse bands en heeft twee soloalbums op haar naam staan. Gitariste Cheryl Rinovato is afgestudeerd aan de gerenommeerde Berklee School Of Music, won drie keer de prestigieuze Jim Weber Award voor beste bluesgitarist en heeft uitgebreide ervaring als zowel studiomuzikant en als begeleider. In 2014 kwamen zij elkaar tegen, het klikte en het duo Soulful Femme was geboren.

Na vele optredens met onder meer Tommy Castro en als voorprogramma voor Robert Cray, Ana Popovic, Mike Zito, Albert Castiglia om er maar een paar te noemen, verscheen in 2021 hun eerste album ‘It Is Well With My Soul’, dat alom goed werd ontvangen. Onlangs verscheen de opvolger, getiteld ‘Attitude’. Hierop staan elf nummers, waarvan negen door de dames zelf zijn geschreven. De productie was in handen van Albert Castiglia, die op drie nummers ook gitaar speelt. Andere speciale gasten zijn de al genoemde Tommy Castro en Kevin Burt, die elk op een van de nummers de zang voor hun rekening nemen. Andere muzikanten zijn Michael Bram (drums), Matt Raymond (bas), Doug Woolverton (trompet), Mark Earley (tenorsax) en Dave Gross (Hammond). Zoals boven al vermeld zitten we muzikaal middenin de soulvolle blues.

De nummers zijn stuk voor stuk goed opgebouwd en het geheel swingt van begin tot eind. Nog belangrijker wellicht dan de compositie zijn de teksten. Bij enkele nummers wordt het zeer persoonlijk. Een nummer als ‘Crazy’ bijvoorbeeld gaat over een zware periode in het leven van Stevee, en ‘Attitude’ beschrijft de groei die de dames als muzikanten hebben doorgemaakt. Een meer dan uitstekend album en absoluut waar om beluisterd en aangeschaft te worden. (8/10) (Skydogs Studios)

Deel: