Iedere dag tipt Maxazine zijn lezers over wat er die dag te doen is op het gebied van muziek. Concerten, festivals of wellicht iets heel aparts. Dagelijks wordt er één concert of festival uitgelicht waar vreemd genoeg nog kaarten voor verkrijgbaar zijn. Voor de last minute beslisser, die vandaag nog een gezellige avond wil hebben! Vandaag tipt Maxazine: Eamonn McCormack @ Metropool.

Concerttip zaterdag 22 juli: Eamonn McCormack @ Metropool

Eamonn McCormack werd geboren in 1962 in het centrum van Dublin. Op negenjarige leeftijd speelde hij al vlot akoestische gitaar, zijn eerste muzikale invloeden kreeg hij van Slade, Cat Stevens, Neil Young en hoe kan het ook anders, Rory Gallagher. Eerst speelde hij in de kerk maar met ouder worden kreeg hij een elektrische gitaar en werd hij aangezocht om gitarist te worden in een locale band. Daar leerde hij ook andere muziek kennen zoals Jimi Hendrix, Eric Clapton en Thin Lizzy.

Op zeventien jarige leeftijd vertrok Eamonn naar Amerika om zijn muzikale horizon te verbreden en om veel podium ervaring op te doen. Na vier jaar keerde Eamonn terug naar Europa met nieuwe frisse muzikale ideeën. Hij nam een pseudoniem aan en toerde onder de naam Samuel Eddy heel Europa rond. Het hoogtepunt onder deze naam was zeker het optreden op het Park Festival in Nederland waar hij mocht spelen voor een half miljoen mensen en van de pers niets dan lovende commentaren kreeg. Men noemde zijn band toen, a modern day power trio, en dat is het Eamonn McGormack trio nog steeds.

Deel: