Iedere dag tipt Maxazine zijn lezers over wat er die dag te doen is op het gebied van muziek. Concerten, festivals of wellicht iets heel aparts. Dagelijks wordt er één concert of festival uitgelicht waar vreemd genoeg nog kaarten voor verkrijgbaar zijn. Voor de last minute beslisser, die vandaag nog een gezellige avond wil hebben! Vandaag tipt Maxazine: Coldplay @ Johan Cruijff ArenA.

Concerttip zaterdag 15 juli: Coldplay @ Johan Cruijff ArenA

Sinds de band haar records brekende Music Of The Spheres World Tour afgelopen maart begon in Costa Rica werden meer dan vier miljoen tickets verkocht voor de concerten in Latijns Amerika, de VS en Europa, die jubelende recensies opleverden van zowel fans als critici; de eerder genoemde Wembley shows waren daarop geen uitzondering.

De tour werd ook geprezen om haar grensverleggende aantal duurzame initiatieven, zoals een show die wordt aangedreven door 100% duurzame energie op bijna alle locaties, het eerste tourwaardige batterijsysteem ter wereld (gemaakt van 40 elektrische BMW autobatterijen), elektrische fietsen en kinetische dansvloeren waarmee fans helpen om het concert aan te drijven, zonnepanelen en windturbines op elke concertlocatie, een belofte om de touruitstoot met 50% te verlagen, initiatieven om fans te motiveren met groen transport te reizen en één nieuw geplante boom voor elk verkocht ticket.

Deel: