De Nederlandse rockband Navarone stopt ermee. Dat was het nieuws wat de band dinsdagochtend vroeg naar buiten bracht. De leden willen zich gaan toeleggen op andere muzikale experimenten, buiten Navarone.

In de muziekgeschiedenis van Nederland heeft Navarone een speciale plaats veroverd. Deze rockband uit Nijmegen heeft met hun unieke sound en onweerstaanbare podiumenergie het hart van zowel nationale als internationale fans veroverd. Met een krachtige mix van klassieke rockinvloeden en moderne elementen heeft Navarone een naam opgebouwd als een van de meest dynamische en opwindende acts van de afgelopen jaren.

Navarone zag het levenslicht in 2008. Toen kwamen vijf getalenteerde muzikanten, Merijn van Haren (zang), Roman Huijbreghs (gitaar), Kees Lewiszong (gitaar), Bram Versteeg (bas) en Robin Assen (drums), samen om een nieuwe rockband te vormen. Ze waren vastbesloten om de wereld te veroveren. Hun liefde voor tijdloze rockbands als Led Zeppelin, Pearl Jam en Soundgarden klonk door in hun muzikale creaties.

The Voice of Holland

Navarone begon gestaag aan bekendheid te winnen door lokale optredens en het uitbrengen van hun eerste EP’s. Ook hun deelname aan het televisieprogramma The Voice of Holland in 2018 werkte mee aan hin populariteit. Met hun overtuigende uitvoeringen van nummers als ‘Whole Lotta Love’ en ‘Black Hole Sun’ wisten ze de jury te imponeren. Ook wisten ze hierbij hun indrukwekkende fanbase uit te breiden.

Naast hun televisieavontuur liet Navarone zien dat ze meer waren dan alleen een talentenshowact. In 2012 al brachten ze hun debuutalbum ‘A Darker Shade of White’ uit, met krachtige rocknummers die de aandacht trokken van zowel critici als het publiek. Het album werd gevolgd door ‘Vim and Vigor‘ in 2014 en ‘Oscillation’ in 2017, beide met meeslepende melodieën, pakkende teksten en de herkenbare Navarone-sound. Met elk album bewees de band hun groeiende muzikaliteit en hun vermogen om tijdloze rock te creëren die ook de jongere generaties aansprak.

Navarone internationaal

Navarone’s bekendheid reikte verder dan de Nederlandse grenzen. Met hun krachtige live-optredens en aanstekelijke energie veroverden ze ook het publiek in landen als Duitsland, België en het Verenigd Koninkrijk. Ze deelden het podium met grootheden als Anouk en Bon Jovi. Ook maakten ze indruk op festivalgangers op gerenommeerde evenementen zoals Pinkpop en Rock Werchter. Hun single ‘Perfect Design’ werd een hit op de Duitse radio en bracht hen internationale erkenning.

In de afgelopen jaren heeft Navarone bewezen dat ze niet te stoppen zijn. Ze blijven optreden op uitverkochte shows en festivals, waarbij ze hun fans betoveren met hun dynamische geluid en charismatische podiumaanwezigheid. Naast hun liveoptredens hebben ze hun vierde studioalbum ‘Salvo’ uitgebracht in 2021. Dat album werd geprezen om zijn diepgaande teksten en melodieuze rockcomposities.

Op 5 januari 2024 geeft Navarone nog een afscheidsconcert in Doornroosje, Nijmegen.

Deel: