In een prachtig, intiem en bijna uitverkocht Gents Capitole was op vrijdag 26 mei 2023 het tweede concert van Natalia haar langverwachte nieuwe concerttournee. Natalia is voor de eerste keer moeder geworden in 2020 en sinds ze een relatie heeft straalt ze een geluk uit dat ze op wijze manier vertaalt naar haar nieuwste album ‘Hallelujah to the beat’. We horen in het album de opzwepende funky disco muziek (met title track ‘Hallelujah to the beat’ en ‘Ready for the ride’) die we gewoon zijn van Natalia. Maar ook duidelijk de invloed van mede songwriter Bart Peeters. Het is een heel divers album geworden met zelfs een uitstapje naar bossa nova met ‘I Don’t Need That Much’.

Op het podium in Gent zagen we Natalia vergezeld van een drummer, bassist, gitarist, toetsenist en drie achtergrondzangeressen, die zorgden voor een extra gospel touch. Het podium was eenvoudig, maar smaakvol versierd met een LED-verlichte trap. Het album behandelt de leuke aspecten die bij een gezinsleven komen kijken en zo vertaalde Natalia het ook in het Capitole. ‘Little girls can’t be wrong’ ging bijvoorbeeld over haar dochter die met een humoristische toets verkondigt: “Van snoep worden kleine meisjes groot!”. Natalia kon ook haar liefde voor haar nieuwe partner (of kinderen) niet verbergen in het prachtige en intieme akoestische gitaar lied ‘When You Came By’. En voor de mannen in het publiek gaf Natalia duidelijk dating advies in ‘I Don’t Need That Much’: “Een vrouw zoekt geen superheld, ze zoekt een man die haar kan raken”.

Het nummer ‘You’ve Got a Friend’ maakte diepe indruk, mede dankzij de strakke en krachtige baslijnen van Erik Rademakers. De drie achtergrondzangeressen kwamen goed tot hun recht tijdens ‘Love is a Good Thing’. Natalia’s inzet voor diversiteit is ook opgevallen bij de LGBTQIA+-gemeenschap. ‘Shalala ding dong’ is gekozen als het themalied voor de Antwerp Pride en kwam ook in Gent goed uit.

Onlangs was Natalia te zien op TV in een uitgebreid interview over het overlijden van Tina Turner, waar ze tijdens het concert ook naar verwees. Natalia wordt ook wel de Belgische Tina Turner genoemd, en als eerbetoon bracht ze een mooie akoestische versie van het nummer ‘What’s Love Got to Do with It?’.

Het publiek riep heel hard achter bisnummers op het einde van de set en natuurlijk kwam de zangeres terug om het publiek nog even te vermaken met de prachtige muziek van de Vlaamse. Het publiek was dan ook zeer enthousiast over Natalia’s krachtige en emotionele stem. Het album heeft een sterk “van bij ons” gevoel en het nummer ‘When You Came By’ zou wel eens een klassieker kunnen worden als openingsdans op Belgische huwelijksfeesten. Een geslaagd concert.

Foto’s (c) Fred Stiens

Deel: