Austin Richard Post, beter bekend als Post Malone was in zijn middelbare school periode al veel aan het experimenteren met muziek maken. Hij zat in een heavymetalband en maakte op zijn zestiende zijn eerste mixtape. De zevenentwintig jarige Austin geeft aan dat zijn muziek geen rapmuziek is en dat hij zeker geen rapper is, maar een artiest. Hij wil ook niet gezien worden onder de benaming ‘rapper‘; Ondanks dat hij rapt. Met zijn eerste single ‘White Iverson‘ werd hij in 2015 ontdekt. Na deze single ging het snel voor de New Yorker. Hij heeft in drie jaar tijd drie verschillende albums uitgebracht.

In het voorprogramma stonden Swae Lee en Slim Jxmmi, die samen onder de naam Rae Sremmurd bekend staan. De twee broers hebben hun grootste hits vooral in 2015 uitgebracht. Met maandelijks veertien miljoen streams op Spotify is het uitzonderlijk dat zij optraden als voorprogramma. De energieke sfeer die ze op het podium brachten, zorgde ervoor dat het publiek meer dan klaar was voor Post Malone.

Het publiek was verbonden met elkaar, dat was aan alles te zien. Natuurlijk; muziek verbindt, maar wat er gebeurde toen Post Malone opkwam, was iets wat niet vaak voorkomt. De hele zaal was 1 geworden. Het was één grote familie. Post Malone, of eerder ‘Posty‘ zoals zijn fans hem noemen, droeg een shirt met ‘Wijn alsjeblieft‘. Dat shirt werd snel verwisseld toen een fan een shirt op het podium gooide met zijn eigen gezicht erop. Post Malone moest lachen en trok zijn eigen shirt aan, om vervolgens dit shirt van zijn fan aan te doen. Hij excuseerde zich voor zijn stem, waar hij last van bleek te hebben. Wat niet gek is, na zestien shows in Europa te hebben gehad.

Iedereen die Post Malone kent, weet dat hij bekend staat om zijn aparte dansmoves. Springen, over de grond kruipen, liggen. En dat allemaal terwijl hij zuiver zingt en rapt. Het was te zien dat hij genoot en zijn hele hart in de show stak. Tijdens een van zijn grootste hits ‘Stay’ had hij twee jongens uit het publiek op het podium gevraagd. De een speelde gitaar en de ander zong samen met Post Malone. De gitaar waarmee de jongen had gespeeld, leek later kapot te zijn geslagen door Austin, die de kapot geslagen stukken gitaar vervolgens uitdeelde aan het publiek. Gelukkig was het niet de echte gitaar, maar een vervangende gitaar die kapot werd geslagen. Posty bleef alleen maar dansen en gek doen. Hij is eigen en puur, dat heeft er uiteindelijk voor gezorgd dat de 27 jarige artiest een enorme fanbase heeft opgebouwd. Samen met Swae Lee deelde hij bij het nummer ‘Sunflower’ zonnebloemen uit. Een speciaal gebaar wat de fans niet snel zullen vergeten.

Op 19 mei kwam zijn nieuwe single uit, ‘Mourning‘, die hij helaas niet heeft gezongen, maar Post Malone heeft aangekondigd 28 juli zijn nieuwe album uit te brengen. Iedereen moet eens een concert van Post Malone hebben bezocht. Want zoals hij zelf ook al zei; hij is een echte artiest. Post Malone heeft een onvergetelijke show neergezet in de Ziggo Dome.

Deel: