Iedere dag tipt Maxazine zijn lezers over wat er die dag te doen is op het gebied van muziek. Concerten, festivals of wellicht iets heel aparts. Dagelijks wordt er één concert of festival uitgelicht waar vreemd genoeg nog kaarten voor verkrijgbaar zijn. Voor de last minute beslisser, die vandaag nog een gezellige avond wil hebben! Vandaag tipt Maxazine: Diana Krall @ Koninklijk Theater Carré.

Concerttip vrijdag 12 mei: Diana Krall @ Koninklijk Theater Carré

Diana Krall behoort tot de meest succesvolle jazzmuzikanten van de laatste decennia. Vanaf haar debuut ‘Stepping Out’ (1993) kiest de Canadese pianiste en zangeres volstrekt haar eigen pad. Ze maakt pure jazzalbums, maar begeeft zich ook regelmatig op het snijvlak van het genre.

Krall is de enige jazz-zangeres van wie acht albums direct op nummer 1 van de Billboard Jazz Albums Chart binnenkwamen. Ze is onderscheiden met twee Grammy Awards en tien Juno Awards. Daarnaast heeft ze negen gouden, drie platina en zeven multi-platina albums op haar naam staan. Haar opmerkelijke stem en grote muzikaliteit maken haar een van de meeste gewaardeerde artiesten van deze tijd. In 2020 bracht ze haar meest recente album ‘This Dream Of You’ uit, een eerbetoon aan wijlen haar producer Tommy LiPuma.

Deel: