Iedere dag tipt Maxazine zijn lezers over wat er die dag te doen is op het gebied van muziek. Concerten, festivals of wellicht iets heel aparts. Dagelijks wordt er één concert of festival uitgelicht waar vreemd genoeg nog kaarten voor verkrijgbaar zijn. Voor de last minute beslisser, die vandaag nog een gezellige avond wil hebben! Vandaag tipt Maxazine: Vive la Fête & Yerra Yerra in de Effenaar.

Concerttip zaterdag 29 april: Vive la Fête @ Effenaar

Vive la Fête, de Belgische electroband rondom Els Pynoo Danny Mommens, bestaat 25 jaar. Ter ere van dit jubileum gaat de band in april 2023 op tour langs zes Nederlandse steden. Ook worden fans getrakteerd op een live album waar de energie vanaf spat.

Precies 25 jaar geleden verscheen Vive la Fête’s debuut-ep ‘Je Ne Veux Pas’. Danny speelde nog in dEUS en vond in Vive la Fête de kans om iets samen met zijn vriendin Els te creëren. Niet alleen de party scene was zeer gecharmeerd, ook in de mode scene viel het stijlvolle duo in goede aarde. Het duurde niet lang of Vive la Fête speelde op uitnodiging van Karl Lagerfeld de sterren van de hemel op zijn modeshows. Het ging hard en Els en Danny lieten zich omringen door extra muzikanten om tot een volwaardige liveband uit te groeien. Met ‘Nuit Blanche’ (2003) vestigde Vive la Fête zich definitief in de top van het electroclash genre. Dankzij hits als ‘Maquillage’, ‘Touche pas’ en het duister-manische ‘Noir Désir’ speelde de band op alle grote festivals ter wereld.

Na twee jaar Corona-beperkingen en uitgestelde concerten, mocht Vive la Fête op 17 september 2021 eindelijk weer het podium op. In een explosie van opgespaarde energie vlamde de band in een uitverkochte Antwerpse De Roma en gaf een show die de aanwezigen nog lang zal bijblijven. Alle hits en live favorieten passeerde de revue en Vive la Fête was definitief terug van nooit weggeweest. De opnames van dit memorabele concert zijn gemixt tot het album ‘Live!’ welke eind maart 2023 is verschenen.

In het voorprogramma staat het Belgische Yerra Yerra. Een eigenzinnige band, die zich niet graag in een hokje laat steken en die zich organisch ontpopt. No-nonsense rock met een vreemd en vuil kantje. Niet voor niets is deze band een van de grootste talenten in het Vlaamse muzieklandschap, en dat kan je zelf gaan beluisteren in de Effenaar!

Deel: