De wereld van de muziek is in rouw vanwege het verlies van de legendarische Harry Belafonte. De in New York City geboren zanger was niet alleen bekend om zijn unieke en krachtige stem, maar ook om zijn politiek activisme en humanitaire werk.

Belafonte begon zijn muzikale carrière in de jaren 50 en al snel brak hij door met hits als ‘The Banana Boat Song’ en ‘Matilda’. Zijn muziek, die geïnspireerd was door de traditionele muziek van het Caribisch gebied en Latijns-Amerika, maakte hem een pionier in de ontwikkeling van de popmuziek.

Maar Belafonte was meer dan alleen een zanger. Hij was een activist en pleitbezorger voor burgerrechten, en werkte nauw samen met Martin Luther King Jr. en andere prominente leiders van de beweging. Hij produceerde ook een aantal documentaires over politieke kwesties en humanitaire crises, en was een onvermoeibare pleitbezorger voor de rechten van vluchtelingen en migranten.

Belafonte werkte ook samen met een aantal andere beroemde artiesten, waaronder Lena Horne, Nat King Cole en Miriam Makeba. Hij won verschillende Grammy Awards en ontving talloze onderscheidingen en eredoctoraten voor zijn bijdragen aan de muziek en de samenleving.

Met het overlijden van Harry Belafonte verliest de wereld niet alleen een legendarische artiest, maar ook een voorvechter van rechtvaardigheid en gelijkheid. Zijn muziek en zijn nalatenschap zullen voortleven en ons blijven inspireren om ons in te zetten voor een betere wereld.

Harry Belafonte is op 96-jarige leeftijd overleden.

Deel: