Prince is niet meer, maar zijn muziek leeft voort! Op de dag dat Prince deze planeet verruilde voor de greatest jamsession in the sky, 21 april, vond er een uniek concert plaats in Poppodium Grenswerk Venlo; The Purple Jam. De avond werd gepresenteerd door Candy Dulfer met Judith Hill, Ida Nielsen en Phillp Lassiter aan haar zijde.

Zoals echt Hollands kritisch publiek betaamd moest er hard gewerkt worden door de band. Het eerste gedeelte van de show betrof hits van Prince afgewisseld met de persoonlijke nummers van Philip, Ida en Judith waarbij zij vertelde over de persoonlijke band met Prince. Philip speelde ‘Purple’ dat hij onlangs heeft uitgebracht, Ida speelde ‘X’s Face’ en ‘We came 2 get Funky’, Judith speelde ‘Cry Cry Cry’.

De zaal werd in beroering gebracht door een prachtige versie van ‘The Beautiful Ones’ gezongen door Ivan Peroti. Toen Judith ‘Nothing Compares 2 U’ met een werkelijk fantastische saxofoon solo van Candy, zong was de zaal om en wat volgde was een throwback 2 memorylane met medley van Prince nummers (‘Beautiful Night’, ‘Let’s Work’, ‘Raspberry Beret’, ‘Girl’s & Boy’s’, ‘Wanne B Your Lover’, ‘Kiss’, ‘Sexy MF’, ‘Baby I’m A Star’ en ‘Purple Rain Outtake’). De magistrale avond werd afgesloten met een funky versie van ‘1999’.

Foto’s (c) Rita Kuenen

Deel: